Preview 26. kolo

Indiáni vyrážejí na lov Tygrů, míří do Liberce!

Západočeši se poprvé v tomto týdnu vydávají do boje, míří přitom na sever Čech pod Ještěd.


BÍLÍ TYGŘI LIBEREC
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Home Credit Arena, Liberec
26. listopadu 2021
26. kolo Tipsport extraligy

Plzeň míří na možná svůj nejneoblíbenější stadion. Z posledních patnácti utkání v Liberci totiž Škoda zvítězila pouze čtyřikrát, z toho jednou až v nájezdech. Vloni sice Západočeši uspěli pod Ještědem 6:3, avšak za poslední čtyři roky to byl jediný bodový úspěch.


Z tábora soupeře

Tygři vloni zakončili základní část na čtvrtém místě o dva body před Plzní, letos je ovšem situace horší. A to dokonce tak, že se Liberec drží na nepostupové pozici do vyřazovacích bojů - je třináctý. Na čtvrtou Plzeň ovšem ztrácí pouze deset bodů a má dva duely k dobru. Stejný rozestup si drží od Kladna, které se aktuálně nachází na barážové pozici, s ním má odehraný stejný počet kol. O vyrovnanost soutěže svědčí i fakt, že spolu s Vítkovicemi, Spartou a Karlovými Vary mají naprosto totožný bodový sběr.

Nejvíce se v týmu daří Tomáši Filippimu, který nasázel osm branek a přidal stejný počet asistencí. V zádech má Jaroslava Vlacha (8+2) a Michala Birnera (4+6). Všichni se ale pohybují až ve čtvrté desítce nejproduktivnějších hráčů celé soutěže. Mezi třemi tyčemi je jasnou jedničkou Petr Kváča s úspěšností zákroků téměř dvaadevadesát procent, parťák Jaroslav Pavelka je pod hodnotou 90.

Početní výhody Tygrů platí za ty vůbec nejhorší v celé soutěži, hra v oslabení se pohybuje v polovině startovního pelotonu, je osmá. Suma posbíraných trestných minut je šestá, zblokovaných střel třináctá a rozdaných hitů desátá.

Úvodní letošní vzájemné měření sil ovládli Západočeši před svými fanoušky v poměru 3:1, asistencí se na rozhodující trefě zápasu podílel i odchovanec Tygrů Michal Bulíř. Dravý forvard se proti svým postavil poprvé v kariéře a přiznal, že je to pro něj emotivní. Nějaký čas sice od té doby uplynul, ale jak sám nejproduktivnější hráč Škody říká, nyní, kdy poprvé zavítá s cizím týmem do Arény, kde působil, pocity budou ještě větší. „Vše, co jsem říkal před prvním duelem proti Liberci, nyní platí dvojnásobné. Bude to hodně speciální. Na jedn stranu se těším, na tu druhou to bude opravdu zvláštní. Věřím ale, že to zvládnu, přeci jenom mi není dvacet, abych se nějak stresoval,“ uzavírá s úsměvem na tváři.


Výsledky posledních zápasů

HC Škoda Plzeň 3
HC Vítkovice Ridera 2p
(0:1, 2:0, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 25. Blomstrand (Čerešňák), 28. Bulíř (G. Thorell, Blomstrand), 63. Bulíř (Čerešňák) – 17. L. Krenželok (Lakatoš, Roberts Bukarts), 58. P. Koch (Marosz).
HC Škoda Plzeň: Stezka (Dolejš) – A. Solovjov, R. Polák (C), Galvinš, Jakub Stehlík, P. Koch, L. Kovář, Plášil – L. Krenželok (A), J. Hruška (A), Lakatoš – R. Bondra, Dej, M. Kalus – Roberts Bukarts, Marosz, Fridrich – J. Krejsa, Chlán, Lednický.


HC Dynamo Pardubice 2
Bílí Tygři Liberec 3pp
(0:1, 1:0, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 36. A. Musil (R. Kousal), 44. Hecl (Paulovič, J. Mikuš) – 7. Ordoš (Filippi, M. Rosandić), 60. Gríger (Klepiš), 65. Filippi (M. Rosandić).
Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – M. Rosandić, Kolmann, M. Ivan, Melancon, Derner, Štibingr – Ordoš, Filippi (A), Gríger – A. Najman, Klepiš, M. Zachar – J. Vlach, P. Jelínek (C), Jiruš – A. Dlouhý, J. Šír, Klapka.