Ohlasy 26. kolo

Vedeme a najednou prohráváme, to se nám nesmí stávat, shodují se Svoboda s Bulířem

Indiáni měli v Liberci ke třem bodům dvakrát blíže, avšak nakonec domů odjíždějí s prázdnou. Tygři před svými fanoušky proti Plzni zvítězili posedmé z posledních osmi utkání.

Přitom Škoda měla k úspěchu dobře nakročeno, v závěru druhé části třímala vedení 2:1. Přesto o přestávce již vedli Tygři. „Dobře nás tam zatlačili. My máme od začátku sezóny problém s tím, že po gólu, který dáme, polevíme. Dali šťastný druhý gól a sedmnáct vteřin před sirénou další a je jasné, že to s tak mladým mančaftem, jaký máme, zamává. Škoda, mrzí mě to,“ vypráví gólman Miroslav Svoboda.

Přitom vyrovnávací trefa na 2:2 byla atypická, dorážka Podještědských již mířila do posunuté klece Západočechů. „Tohle je pro gólmany hodně těžké. Letěla prudká střela zpoza brány, člověk nemůže nic jiného udělat, než se natlačit na tyčku. Jenže ta, když povolí, tak je jasné, že nemám, jak to utěsnit. Když jsem začínal v extralize, tak by to ještě neplatilo,“ popisuje ze své pozice.

Modrobílí tak sice nadále okupují přední příčky tabulky, ta se však začíná poměrně značně vyrovnávat. „To je jednoduché - nedaří se nám vyhrát dvakrát za sebou. Uspějeme doma a hned potom padneme venku. To se pak těžko můžeme někam posouvat. Strašně nás to mrzí, určitě si to budeme vyhodnocovat a musíme to zlomit. Sezóna je teprve v půlce, bude se ještě hrát hodně zápasů a já věřím, že se nám povede vrátit na vítěznou vlnu,“ uzavírá.

Speciální bylo dnešní šestadvacáté kolo pro Michala Bulíře, který se poprvé v kariéře představil v Liberci jako soupeř. „Bylo to hodně emotivní, dá se říct, že jsem to prožíval od včerejška. Bylo to pro mě těžké, chtěl jsem to pustit z hlavy, ale nešlo to. Složitý zápas, bohužel jsme ho nezvládli a jedeme s nulou domů,“ vypráví.

I přes značná protiepidemická opatření navíc šikovného forvarda přišlo podpořit nejbližší okolí: „Byli tady rodiče i celá řada kamarádů, hodně lidí mi před zápasem psalo. Já si myslím, že si užili, že jsem mohl hrát tady před nimi, protože mě jinak celý rok nevidí. A já si zase užil to, že oni se šli podívat na mě.“

A jak vnímal své první utkání jako host? „Nezvládli jsme to ve chvíli, kdy jsme se dostali do vedení. Inkasovali jsme na 2:2 a rychle na 2:3. To si musíme více pohlídat, to by se nemělo stávat. Dostali jsme tím soupeře na koně do třetí části a bohužel už jsme s tím již nic neudělali,“ klopí hlavu na závěr.

Foto: Jiří Princ