Finanční podpora

Finanční dar pro Kliniku dětské hematologie a onkologie 2. LF UK a FN Motol

HC Škoda Plzeň se připojil k studentům maturitního ročníku 2022 ze Střední průmyslové školy dopravní v Plzni, kteří se rozhodli podpořit Kliniku dětské hematologie a onkologie 2. LF UK a FN Motol jako poděkování za péči o jejich spolužačku a kamarádku.

Plzeňský hokejový klub studentům věnoval originální dres Petra Kodýtka ze sezóny 2020/21, na kterém nechyběly podpisy hráčů A týmu indiánů.

Na maturitním plese byl dres vydražen za 37 000 Kč, stejnou částku věnoval také HC Škoda Plzeň. Maturanti se rozhodli finanční dar zaokrouhlit na 100 000 Kč, a proto přispěli částkou 26 000 Kč, kterou vybrali na maturitním plese v tombole a prodeji půlnočních novin.

Celou částku předali 29. listopadu 2021 tři učitelé ze SPŠD, kteří na plese dres úspěšně vydražili, zástupce studentů a Martin Straka, generální manažer a jednatel HC Škoda Plzeň, zástupcům Fakultní nemocnice v Motole, za níž finanční dar převzali ředitel nemocnice JUDr. Ing. Miloslav Ludvík, MBA, přednostka kliniky doc. MUDr. Lucie Šrámková, Ph.D. a primářka kliniky MUDr. Petra Keslová, Ph.D.