Ohlasy 31. kolo

Každý bod je dobrý, ale mohly být alespoň dva, říká Michal Bulíř

Jednatřicáté kolo Tipsport extraligy zavedlo čtvrté indiány na led třetích Pardubic. Tedy do míst, kde letošní základní část modrobílí odstartovali nezdarem 0:4.

Avšak nyní vývoj utkání směřoval opačným směrem. Plzeň po většinu utkání vedla, po gólu Michala Bulíře z dvaatřicáté minuty dokonce o dvě branky. „První věc, která mrzí, byl gól na 1:2, protože jsme nešli s dvoubrankovým vedením do poslední části. Důležitý byl i důraz v předbrankovém prostoru, odkud padají góly, to možná rozhodlo. Ale když se podíváme na ten zápas celkově, tak vždycky se najdou nějaké chyby, o kterých můžeme říct, že byly rozhodující,“ vypráví plzeňská osmdesátka, která dnes vsítila svůj patnáct gól v sezóně.

Tím šikovný forvard dotáhl spoluhráče Blomstranda a také se přiblížil k sedmnáctigólovému lídrovi celé soutěže Říčkovi. Navíc Bulíř poposkočil v bodování celé soutěže na čtvrté místo, když zarovnal bilanci přesně bod na utkání (15+15).


A na stejné příčce se drží i jeho tým, přestože k přeskočení Východočechů byli dnes Západočeši třiačtyřicet vteřin. „Tabulka je vyrovnaná, bohužel se nám nepovedlo to, co jsme chtěli – udržet to vedení a odvézt si dnes tři body. Jsme zklamaní, ale na druhou stranu každý bod je dobrý. Mohly být alespoň dva, škoda nájezdů,“ ohlíží se.

A jaký vlastně byl přímý souboj o třetí místo očima aktérů přímo na ledě? „Takový podle očekávání, hrál třetí se čtvrtým. Utkání bylo hodně bojovné, za mě ten hokej nebyl špatný na pohled. Pro nás ovšem bohužel jen s jedním získaným bodem,“ uzavírá.

Indiáni nyní mají v další hrací den v pátek volno, před reprezentační pauzou je tak čeká již jen další pikantní souboj - v neděli na ledě lídra z Třince!

FOTO: Ladislav Adámek