Preview 32. kolo

Poprvé v aktuální sezóně do Třince!

Modrobílí se poprvé v tomto extraligovém ročníku vydávají na led úřadujícího mistra do Třince, tedy na svou vůbec nejdelší možnou cestu.


HC OCELÁŘI TŘINEC
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

WERK ARENA, Třinec
12. prosince 2021
32. kolo Tipsport extraligy

Oba celky se již letos potkaly dvakrát, pokaždé ale na západě Čech. Bilance je vyrovnaná, stejně tak skóre. Nyní bude svědkem vzájemného duelu Slezsko, kde se ale Škodě nedaří. Naposledy si odtud vítězství odvezla ve druhém semifinále na jaře roku 2019, od té doby zapsala Plzeň šest porážek bez jediného získaného bodu.


Z tábora soupeře

Vloni, stejně jako další předešlé dva ročníky, skončil Třinec po základní části druhý, když o dva body zaostal za pražskou Spartou. Letos je to ale útok na vítězství po dlouhodobé části od samotného začátku, duelů bez bodu byste u Ocelářů bez přehánění spočítali na prstech jedné ruky. Konkrétně byly čtyři, ani jednou se ještě nestalo, že by Třinec odcházel z ledu dvakrát po sobě s prázdnou. Naposledy si bez problémů poradil 3:0 s jihočeským Motorem. Aktuální náskok na výslunní průběžné tabulky je před dotírajícím Mountfieldem šest bodů.

Nejproduktivnější hráč Ocelářů i indiánů shodně nasbíral třicet bodů. Martin Růžička za bilanci 13+17, Michal Bulíř za 15+15. Ale zatímco má za sebou plzeňský štírek obránce Petera Čerešňáka (4+21) a Ludwiga Blomstranda (15+9), druhý nejproduktivnější Slezan Andrej Nestrašil je až za oběma (10+13). Kromě něj se zároveň všichni bodově prosadili v úvodních dvou vzájemných utkáních, Michal Bulíř dokonce dvakrát. I mezi oběma gólmanskými jedničkami jde o neuvěřitelně vyrovnaný souboj - Marek Mazenec vytáhl úspěšnost zákroků na 92,54%, Miroslav Svoboda zase o kousíček výše - 92,60%.

Třinec se pyšní před Pardubicemi a právě Plzní nejlepšími početními výhodami v soutěži, hra v oslabení je ale po Škodě druhá. Suma posbíraných trestných minut desátá, rozdaných hitů třetí a zblokovaných střel vůbec nejvyšší.


Výsledky posledních zápasů

HC Dynamo Pardubice 4
HC Škoda Plzeň 3sn
(1:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 36. Poulíček (Blümel), 53. Camara (A. Musil), 60. Nakládal (Blümel, Paulovič), rozh. náj. Poulíček – 20. Schleiss (Bulíř, Čerešňák), 32. Bulíř (Schleiss, Budík), 55. L. Kaňák (J. Dufek).
HC Škoda Plzeň: Svoboda (Pavlát) – Čerešňák (C), Graňák, L. Kaňák, Jiříček, Kvasnička, Kremláček, Budík – Dzierkals, Mertl (A), J. Dufek – F. Suchý, Bulíř, Schleiss (A) – Blomstrand, G. Thorell, M. Lang – F. Přikryl, Adamec, Malát.


HC Oceláři Třinec 3
Motor České Budějovice 0
(1:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 16. Kundrátek (Marinčin, Miloš Roman), 47. A. Nestrašil (O. Kovařčík, M. Kovařčík), 59. O. Kovařčík (A. Nestrašil, M. Kovařčík).
HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek, Jaroměřský – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), O. Šedivý – O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil – Hrňa, Marcinko, Chmielewski – Dravecký (A), Miloš Roman, Hrehorčák – Kofroň.