Preview 33. kolo

Po pauze do boje! Plzeň míří do Olomouce

Reprezentační přestávka je minulostí, Vánoce se blíží, avšak Škoda do té doby ještě stihne jedno venkovní utkání.


HC OLOMOUC
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

ZS Olomouc, Olomouc
21. prosince 2021
33. kolo Tipsport extraligy

Z posledních patnácti utkání v Olomouci rovná pětina znamenala pro modrobílé nulový bodový zisk. A dva takové případy se udály v posledních dvou návštěvách - vloni na jaře Hanáci uspěli 2:1, letos v polovině září 4:1. Přitom to, že by Plzeň v Olomouci nebodovala dvakrát za sebou, se naposledy stalo v roce 2017, poté až na přelomu roku 1993!


Z tábora soupeře

Kohouti vloni zakončili základní část na dvanáctém místě, letos je zatím pozice o jedinou příčku lepší. Přitom Hanáci začali dobře, v úvodních čtrnácti kolech pouze čtyřikrát nebodovali. Avšak nyní se karta obrátila. Naposledy sice mužstvo bralo cennou výhru v nájezdech na ledě pražské Sparty, jenže to byl teprve čtvrtý bodový zisk z posledních deseti utkání.

V létě se domů vrátil David Krejčí. Reprezentant, vítěz Stanley Cupu, legenda Bostonu Bruins a čtvrtý nejproduktivnější český hokejista v historii NHL. A hned pořádně rozvířil extraligové vody. S brněnským Peterem Muellerem a karlovarským Tomášem Vondráčkem se dělí se čtrnácti přesnými zásahy o pátou příčku mezi extraligovými střelci, shodou okolností má před sebou dva indiány - Ludwiga Blomstranda (15) a Michala Bulíře (16). V produktivitě je pak devátý s bilancí 14+15. V klubu ale až druhý, o dva bodíky je lepším sběratelem Jan Káňa, avšak ten také stihl odehrát o utkání více. Mezi třemi tyčemi při vážném zranění Branislava Konráda leží veškerá tíha na Janu Lukášovi, který drží úspěšnost zákroků těsně pod devadesáti procenty. Na chvilkovou výpomoc přišel Jakub Sedláček, který se prezentoval číslem 91,43%.

Olomoucké početní výhody jsou těsně po Plzni čtvrté nejproduktivnější, což je obrovský posun, protože poslední dva roky byly zcela nejhorší. Hra v oslabení je ale až dvanáctá, méně trestných minut posbíraly jen České Budějovice a Brno. Suma rozdaných hitů je také dvanáctá a zblokovaných střel šestá.


Výsledky posledních zápasů

HC Oceláři Třinec 2
HC Škoda Plzeň 3
(0:0, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 37. Kundrátek (Hrňa, Dravecký), 41. Kundrátek (Hrňa) – 24. Mertl (Bulíř, Čerešňák), 43. Bulíř (J. Dufek), 60. Čerešňák (Mertl).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Svoboda) – Čerešňák (C), L. Kaňák, Jiříček, Graňák, Budík, Kvasnička, Kremláček – J. Dufek, Mertl (A), Dzierkals – Schleiss (A), Bulíř, F. Suchý – M. Lang, G. Thorell, Blomstrand – F. Přikryl, Adamec, Malát.


HC Sparta Praha 3
HC Olomouc 4sn
(1:1, 1:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Buchtele (Pavelka, Sobotka), 27. Buchtele (Mikliš, Sobotka), 60. Pavelka (Chlapík, Matuškin) - 4. Bambula (Černý, Nahodil), 34. Burian (Bambula, Nahodil), 43. Nahodil (Burian, Rašner), rozh. náj. Káňa
HC Olomouc: Lukáš (Mokry) – Ondrušek (C), Černý, Rašner, Švrček, Řezníček, Dujsík – Káňa, Krejčí (A), Tomeček – Klimek, Knotek (A), Kusko – Strapáč, Kolouch, Kunc – Burian, Nahodil, Bambula – Navrátil