Petr Kodýtek

Zápasy v Olomouci jsou hlavně o bojovnosti, hlásí Petr Kodýtek

Extraliga se vrací, na HC Škoda Plzeň po reprezentační pauze čeká ostrý návrat do hry na ledě Olomouce. Do utkání na Hané bude připraven také útočník Petr Kodýtek.

Třiadvacetiletý asistent kapitána plzeňského mužstva prozrazuje, jak vypadala pauza, během níž probíhal reprezentační turnaj Channel One Cup. „Minulý týden jsme měli v pondělí a úterý volno, ve středu, čtvrtek a pátek byly tréninky na kondici, bruslení, souboje a cvičení přes celé hřiště, od neděle už jsme se zaměřili na zápas v Olomouci," říká Petr Kodýtek, který dodává: „Fakt hodně jsme trénovali, nebylo to lehké, zafuněli jsme se. Dost jsme se připravovali jak na ledě, tak v posilovně."

Forvard se zúčastnil prvního turnaje národního týmu v aktuální sezóně, během druhé naplánované pauzy zůstal Petr Kodýtek s celkem indiánů. A sám jasně říká, že utkání už mu opravdu chybí, do toho posledního naskočil zkraje prosince během domácího střetnutí proti Karlovým Varům. „Zpátky do zápasů se moc těším! Před reprezentační přestávkou jsem dostal stopku, takže moje pauza byla o něco delší. Musím se přiznat, že už mě nebaví pořád jen trénovat. Beru to jako další začátek, natěšenost je opravdu veliká," hlásí Kodýtek.

V loňské základní extraligové části dokázali modrobílí na ledě Mory vyhrát v obou případech. Poté přišly dvě venkovní prohry, jedna během play off a druhá na startu probíhajícího ročníku. Následně v odvetě doma Plzeňané Hanáky porazili vysoko 6:1, nyní se utkání vrátí opět na led soupeře. „Olomouc je prostě Olomouc. U nich je to hlavně o bojovnosti a o té černé práci. Musíme se na to připravit především v hlavách, abychom byli nastavení, že si tam nejedeme zahrát hokejíček. A prostě bojovat," burcuje na závěr Petr Kodýtek.