Ohlasy 34. kolo

Vyrovnaný zápas se šťastným koncem pro nás, říká po dnešní výhře Peter Čerešňák

Jeho jméno se poslední dny hodně skloňovalo. Přestoupí - nepřestoupí, zůstane - nezůstane. Nakonec po reprezentační přestávce Peter Čerešňák naskočil do duelů v plzeňském dresu a po dnešním utkání s Mladou Boleslaví se rozpovídal, jak vše probíhalo.

Poslední dny Petera Čerešňáka byly velice hektické. Na spadnutí byl jeho přestup do ruské Kazaně, nicméně slovenský reprezentant nakonec bude pokračovat v barvách plzeňského klubu: „Všechno se řešilo od první reprezentační pauzy v listopadu. Probíhaly dohady mezi Kazaní a Plzní a teď během pauzy se to mělo dotáhnout do konce. Už bylo vše dojednané, vybavené, ale nakonec od toho Rusové ustoupili. Nechci se v tom více rýpat. Nevyšlo to, zůstávám v Plzni a uvidíme, co bude dál,“ říká Peter Čerešňák.

Obránce Škodovky hraje ve výborné formě, na kontě v této sezóně už má úctyhodných 29 bodů. „Samozřejmě, že jsem byl zklamaný, když přestup nevyšel. Truchlit ale nemůžu, já na tom nemohl stejně nic změnit. Mám platný kontrakt v Plzni do konce ročníku. Budeme se snažit o co nejlepší výsledek. Co bude po sezóně, to se uvidí.“ A je na stole eventuálně další nabídka? „Zatím nevím o ničem. Přestupní období v Rusku končí v sobotu 25. prosince, takže to vypadá tak, že zůstanu v Plzni,“ dodává Čerešňák.

Pojďme již k samotnému dnešnímu duelu. Jak výhru plzeňského mužstva viděl právě bek Škodovky? „První třetina z naší strany byla velká bída, Boleslav měla hodně navrch a díky bohu třetina skončila 1:1. Povedlo se nám srovnat z přesilové hry, to bylo důležité. Od druhé třetiny jsme si začali vytvářet šance a hra byla o mnoho lepší. Poté jsme měli i přesilovou hru pět na tři, tu jsme ale bohužel nevyužili. Šance byly na obou stranách, brankáři dnes chytali velice dobře. Prodloužení už bylo masterpiece v podání Vojty Budíka. Vyrovnaný zápas se šťastným koncem pro nás,“ má radost hráč s číslem 14 na zádech.


Indiáni zvítězili pošesté ze sedmi duelů, nadále se tak drží na čtvrtém místě ligové tabulky. „Vždycky je lepší, když se vyhrává. Hlavně se nám povedlo natáhnout vítěznou šňůru, ve které chceme pokračovat i po Vánocích.“ Vítěznou trefu zaznamenal v prodloužení Vojtěch Budík, která byla velmi kuriózní. Budík puk doslova do brány po zadku dovezl. „I takové góly padají. Platí úplně stejně, jako každý jiný gól. Je jedno, zda to trefíte takhle nebo do rohu či od břevna. Asi to tak dnes mělo být, jsme za dva body moc rádi,“ nezastírá radost obránce Škody.

Utkání z pohledu diváka nebylo příliš pohledné, stejný pocit měl i samotný hráč. „Mladá Boleslav, Karlovy Vary a ještě bych našel nějaké týmy, které hrají podobným stylem. Tyhle týmy hodně bruslí, napadají a může se zdát, že to je spíše plácaná. Je to ale velmi náročné na fyzičku. I takové zápasy jsou, nedá se stále hrát jen na krásu,“ dodává.

Plzeň poprvé v ročníku porazila Mladou Boleslav, čímž se dobře naladila na vánoční svátky. A jak Vánoce oslaví asistent kapitána plzeňského týmu? „Já jedu na Slovensko za rodinou na dva dny. Dárečky máme, vše je již nachystané, už jen vyrazit. Jedeme si užít Vánoce. I vám všem přeji veselé Vánoce,“ říká závěrem Peter Čerešňák.



FOTO: Marek Švamberg