Ohlasy 36. kolo

Nepovedl se nám vstup do zápasu, mrzí Tomáše Mertla

Vánoční svátky jsou minulostí, kolotoč zápasů se opět roztočil. Cesty plzeňských hráčů mířily na jih Čech, kde se indiáni utkali s Motorem. Předchozí dvě utkání v letošním ročníku dospěli až k samostatným nájezdům, dnes ovšem rozhodly České Budějovice již po šedesáti minutách. Modrobílí prohráli 2:4, obě branky Plzně vstřelil Tomáš Mertl.

Plzeň po deseti letech nezískala proti Motoru ani bod. Prohrála 2:4, stejným rozdílem padla i 25. září 2011. Ráz utkání udala první třetina, která se výsledkově povedla domácímu Motoru. „Dneska se nám nepovedl vstup do utkání. I když jsme se na ně připravovali, tak v desáté minutě už to bylo 0:2. Byli jsme na Budějovice dobře nachystaní, bohužel nám tam napadaly rychlé branky. Před námi ovšem byla ještě spousta času, chtěli jsme to zkusit otočit,“ říká Tomáš Mertl.

Jiskru naděje vykřesal právě Mertl, který hned zkraje druhé třetiny vstřelil první gól indiánů. „Podařilo se nám dát kontaktní branku, bohužel vzápětí jsme opět inkasovali na 1:3. Pořád jsme se do toho snažili jít naplno, bohužel se to nepodařilo. Mrzí nás to,“ nezastírá smutek plzeňský útočník.

Mertl s dospělým hokejem začínal právě v Českých Budějovicích, nicméně jihočeský rodák žádnou prémii do kabiny nevypsal. „Dneska jsem nic nevypsal. Já dávám nejčastěji na Hradec Králové, protože odtamtud jsem do Plzně skrz Záhřeb přišel. Nicméně v Budějovicích mám nadále své zázemí,“ dodává.

Centru první formace se dnes povedlo vstřelit sedmý a osmý gól v sezóně. „Dneska mi to tam napadalo, bohužel týmu to nepomohlo k nějakému bodovému zisku, což mě mrzí. Příště to snad bude lepší,“ říká závěrem Tomáš Mertl.