Zlatí deváťáci

Deváťáci opanovali dvoudenní turnaj v Karlových Varech!

Mladí indiáni využili závěr roku a přestávky ve své soutěži k účasti na zajímavém turnaji v Karlových Varech.

Svěřenci Tomáše Pejchara a Václava Benáka absolvovali již pátý ročník Memoriálu Václava Šinágla a vedli si skvěle.

Celého klání se zúčastnilo šest celků z celé republiky, kromě indiánů a domácí Energie ještě dorazil Zlín, Třinec, Pardubice a Kroměříž.

Systém byl lehce atypický, každý s každým sehrál dva miniduely, vždy o délce patnácti minut.

Ve dvoudenních bojích si nakonec Škoda vybojovala účast ve finále. Z deseti duelů opanovala hned sedm, dvakrát remizovala a jen s Třincem jednou padla. Celkem inkasovala pouze osm branek, sama nasázela devatenáct.

V souboji o celkové vítězství, které se již hrálo standardně na šedesát minut čistého času, vyzvala právě Slezany. Bitva to byla, jak se na pravé finále sluší, obrovská, po velké přetahované nakonec po třetinách 2:0, 1:3 a 3:2 uspěli Plzeňští 6:5!

Za sebou tak nechali jak Slezany, tak třetí Karlovy Vary. Následovaly Pardubice, Kroměříž a Zlín. V každém týmu byl také volen nejužitečnější hráč, z toho Škody se jím stal Jiří Maxa.

„Jsem rád, že jsme se mohli zúčastnit takto kvalitně obsazeného turnaje a poměřit síly i s týmy, které v soutěži nepotkáváme. Naše výkony gradovaly zápas od zápasu. I přes velkou únavu a dlouhé dny strávené na zimním stadionu, ze sebe kluci ve finále vydali maximum a to doslova. Byla to výborná podívaná a utkání se muselo líbit. Chtěl bych poděkovat rodičům za skvělou podporu a atmosféru na stadionu. Kluci si ji rozhodně zasloužili. Závěrem bych chtěl popřát všem šťastný vstup do nového roku a pevné zdraví,“ hodnotí trenér vítězů Tomáš Pejchar.


Výsledky Plzně
Základní část
HC Škoda Plzeň x HK Kroměříž - 3:0 a 1:0

HC Škoda Plzeň x PSG Berani Zlín 3:1 a 3:0

HC Škoda Plzeň x HC Energie KV 1:1 a 1:0

HC Škoda Plzeň x HC Dynamo Pardubice 3:1 a 2:2

HC Škoda Plzeň x HC Oceláři Třinec 2:0 a 0:3

Finále
HC Škoda Plzeň x HC Oceláři Třinec 6:5 (2:0, 1:3, 3:2)


Sestava
Prantner, Pavlis - Bárek, Brož, Dyk, Hodaň, Černý, Křepel, Martinů, Maxa, Míčka, Trachta, Úbl, Fousek, Kocek, Lučan, Hanzák, Kamas.


Foto: Ronald Hansel