Blomstrand smlouva

HC Škoda Plzeň prodloužil smlouvu s Ludwigem Blomstrandem

Forvard Ludwig Blomstrand bude i pro následující sezónu hájit barvy HC Škoda Plzeň. Klub se švédským útočníkem prodloužil smlouvu o jeden ročník.

„Ludwig je hráč s výbornou koncovkou, přesně kterého jsme před sezónou hledali a kterého jsme do týmu potřebovali. Jsme moc rádi, že zůstává, neboť nás přesvědčil, že hokej hrát umí, a jeho střela a výběr místa jsou výborné,“ říká Tomáš Vlasák, sportovní manažer HC Škoda Plzeň a asistent trenérů, o prodloužení smlouvy s Ludwigem Blomstrandem.

„Aktuálně má na svém kontu 16 gólů, sezónu má tedy rozjetou na 20, možná i 25 branek. Vše bude záležet na něm, jak si povede. Sice má nyní slabší období, ale my s ním o tom hodně mluvíme, abychom mu pomohli se vrátit do staré formy z října a listopadu. Pochybnosti ohledně prodloužení smlouvy jsme ale neměli."

Ludwig Blomstrand

„V Plzni se mám skvěle už od svého příchodu, jak už jsem říkal v předchozích rozhovorech. Všechno bylo pro mě skvěle připraveno a můžu se soustředit jen na hokej,“ prohlásil Ludwig Blomstrand po podpisu nové smlouvy. „Mám kolem sebe výborné spoluhráče a realizační tým také funguje skvěle. A město Plzeň je krásné. I když jsem měl jiné nabídky, chtěl jsem prodloužit tady!

Osmadvacetiletý rodák ze švédského města Uppsala začínal s hokejem v týmech Almtuna IS, Gimo IF a Djurgårdens IF. V posledním jmenovaném klubu odehrál během mládežnických let Ludwig Blomstrand nejvíce sezón, poté se vrátil do Almtuny, odkud se vydal na štaci do zámoří. Bývalý mládežnických reprezentant Švédska byl v roce 2011 draftován klubem Vancouver Canucks na 120. místě, v zámořských soutěžích hrál v AHL a ECHL, kde v dresu celku Kalamazoo Wings předváděl skvělé výkony.

Následoval Blomstrandův návrat do vlasti, držitel stříbrné medaile z mistrovství světa hráčů do 18 let z roku 2011 působil v nejvyšší i druhé nejvyšší švédské hokejové soutěži. Před sezónou 2021/22 posílil Ludwig Blomstrand HC Škoda Plzeň, jednalo se o jeho první angažmá v české extralize. Švédský forvard dosud za modrobílé nastoupil do 32 zápasů, v nichž vstřelil 16 branek a zaznamenal 9 asistencí.