Bulíř jubileum

Michal Bulíř nastoupí proti Brnu do svého 500. extraligového zápasu!

Pro Michala Bulíře bude poslední utkání v roce 2021 velmi speciální. Třicetiletý útočník odehraje v rámci 37. kola aktuálního ročníku Tipsport extraligy v dresu HC Škoda Plzeň svůj jubilejní 500. zápas v české nejvyšší soutěži!

úterý 22. prosince 2009, když si tehdy osmnáctiletý mladík Michal Bulíř ještě v dresu libereckých Bílých Tygrů odbyl na ledě Třince svou extraligovou premiéru. Dnes, ve čtvrtek 30. prosince 2021, v barvách Plzně završí proti Kometě po 12 letech a 8 dnech svou první pětistovku utkání v nejvyšší domácí soutěži.

Premiérové extraligové trefy se forvard Bulíř dočkal 25. září 2011 při výhře Liberce v Karlových Varech, první asistence pak o pět dní později proti Kometě. První hattrick v extraligové kariéře zaznamenal Michal Bulíř 8. března 2012, když Bílí Tygři porazili České Budějovice. Útočník si tehdy ke třem trefám připsal i jednu asistenci, jednalo se o čtyřbodové vystoupení, nejlepší počin v kariéře. Čtyři body v jednom utkání si Bulíř připsal také v probíhající sezóně v dresu Plzně, na ledě Olomouce vstřelil jeden gól a na tři přihrál.

Jak bylo zmíněno, Michal Bulíř nastoupí k 500. zápasu proti brněnské Kometě. Právě v mači s Jihomoravany si připsal svou premiérovou extraligovou asistenci, útočník proti Brnu nastoupil do celkem 35 duelů, v nichž bral 5 gólů a 9 asistencí. Podaří se Bulířovi rozšířit své bodové konto pro Kometě během jubilejního utkání v LOGSPEED CZ Aréně?

Ještě se společně pojďme podívat, jak se forvardovi vedlo v zápasech proti indiánům. Před obléknutím modrobílého dresu se Michal Bulíř proti Plzni postavil v 39 utkáních, vstřelil 10 branek a na dalších 9 přihrál.

Zdroj: Jiří Vítek