Čerešňák jubileum

Peter Čerešňák odehrál 300. extraligový zápas v dresu HC Škoda Plzeň!

Peter Čerešňák dosáhl během posledního utkání roku 2021, ve kterém se HC Škoda Plzeň střetl s brněnskou Kometou, na jubilejní metu! Slovenský obránce odehrál 300. extraligové utkání v plzeňském dresu. Čerešňák, jedna z hvězd Tipsport extraligy, díky své produktivitě v tabulce kanadského bodování na sklonku roku 2021 předčil mnohé ostřílené útočníky, mezi které patří například Milan Gulaš, Martin Zaťovič nebo Andrej Nestrašil. Díky článku se společně podívejme i na další úspěchy a milníky reprezentanta Slovenska!

Vazba mezi indiány a bekem Peterem Čerešňákem se píše od sezóny 2016/17, před jejím začátkem zamířil obránce z Vítkovic do Plzně. Premiérový mač v modrobílém dresu odehrál v domácím prostředí 11. září 2016, kdy se Škodovka utkala s Třincem. O devět dní později si Čerešňák připsal první bod za Plzeň, v Liberci totiž asistoval u trefy Dominika Kubalíka. Třetí premiéru, tentokrát střeleckou, si odbyl opět na domácím stadionu, 7. října 2016 se přesně trefil do sítě Litvínova.

Během svého extraligového působení v mužstvu indiánů si Peter Čerešňák dvakrát na své konto připsal dvougólový zářez, čtyřikrát pak zvládl posbírat v jednom utkání tři asistence. V jediném duelu pak dokázal oba tyto výkony spojit, jednalo se o zápas aktuálního ročníku extraligy, který se hrál 8. října 2021 v Chomutově. Indiáni porazili Kladno 8:1, Peter Čerešňák zapsal celkem pět kanadských bodů, díky čemuž vyrovnal rekord nejvyšší domácí soutěže v počtu získaných bodů obráncem v jednom utkání.

Jubilejní zápas odehrál slovenský reprezentant proti brněnské Kometě. S tímto soupeřem se bek utkal v plzeňském dresu sedmadvacetkrát. V těchto střetnutích jednou skóroval a posbíral deset asistencí.

Peter Čerešňák, nejproduktivnější obránce probíhající extraligové sezóny, si během 35 zápasů nynějšího ročníku připsal na své konto přesně 27 asistencí. Plzeňský bek tak může útočit na extraligový rekord v počtu získaných přihrávek obráncem, který vytvořil v sezóně 1999/00 zadák Martin Hamrlík. Ten během jedné základní části zaznamenal 34 asistencí.

Zdroje: Jiří Vítek | Ondřej Zamazal