Ohlasy 38. kolo

Jsme rádi za bod, nicméně měli jsme mít tři, hlásí Petr Kodýtek

Škoda Plzeň má za sebou první zápas v novém roce. Ačkoliv měli modrobílí k dobru ve druhé třetině dvoubrankový náskok, nakonec získali v Litvínově pouze bod. Jedním ze střelců byl i Petr Kodýtek, který dorazil fantastickou akci Michala Bulíře.

Škodovka měla utkání na severu Čech dobře rozehrané, ve druhé třetině vedla o dvě branky, nicméně nakonec veze domů pouze jeden bod. „Za stavu 3:1 jsme úplně přestali hrát a mysleli jsme si, že to půjde samo. Litvínov začal dupat a napadat nás. My jsme navíc začali ztrácet puky na modrých čarách, takže jsme jim ty šance dávali. Ve třetí třetině srovnali a prodloužení už dopadlo, jak dopadlo. Jsme rádi za jeden bod, nicméně mohli jsme mít tři,“ říká Petr Kodýtek.

Verva po zápase, který se hrál v Plzni, vyměnila trenéry, místo odvolaného Orságha nastoupil na střídačku Severočechů Vladimír Růžička, hráli domácí nějak jinak oproti minulým zápasům? „Možná měli trošku vyšší nasazení. Litvínov hrál hodně útočně, napadal nás, nicméně pořád stále umí dobře bránit střední pásmo a my jsme s tím neuměli nic dělat. Přišlo mi to stejné, jak za jiného trenéra,“ hlásí Kodýtek.


Domácí dnes těžili díky dobré práci svých obránců. Irving dal dva góly, další měli spoustu šancí. „My jsme věděli, že Litvínov hodně vystupuje za pomoci svých obránců. Chtěli jsme si to tam vždy nějak nesmyslně přihrát, oni to chytli a byla z toho šance. Po první třetině to mohlo být v klidu 3:0 a my jsme nemuseli ani mrknout,“ dodává.

Utkání nakonec dospělo až do prodloužení, ve kterém bod navíc domácím vystřelil Kudrna, střelou právě přes Kodýtka. „Koukal jsem, že si tam domácí hráč najíždí, ale já neměl vůbec rychlost a poté to tam skrz mě poslal. Bohužel Dominik asi neviděl,“ praví smutně.

Již za dva dny hrají indiáni další zápas, tentokrát v domácím prostředí, za doprovodu televizních kamer přivítají Hradec Králové. „Za chvilku je další zápas a dnešní půlnoci to dnes končí. Zítra si možná k tomu ještě něco řekneme, nicméně dle mého už se plně budeme připravovat na Hradec. Nyní to jde rychle za sebou, jedeme dál,“ říká závěrem Petr Kodýtek.


Foto: Edvard Beneš