Preview 39. kolo

Poprvé v novém roce doma! Plzeň hostí Mountfield

Modrobílí budou v rámci prvního domácího duelu roku 2022 bojovat s Mountfieldem, jedná se o souboj týmů z TOP 4!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
MOUNTFIELD HK

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
6. ledna 2022
39. kolo Tipsport extraligy

Plzni se na Mountfield doma daří, potvrdila to i v letošní sezóně, kdy na konci září uspěla 4:2. Jednalo se totiž o jubilejní desátou výhru před svými fanoušky proti stejnému soupeři v posledních dvanácti zápasech. V jedenáctém brala alespoň bod, s prázdnou odcházela téměř na den přesně před rokem po výsledku 1:4.

Z tábora soupeře

Oba soci vloni zakončili základní část Tipsport extraligy jako sousedé, šestý Mountfield ztratil na pátou Plzeň před sebou dva body. Letos si ale zatím lépe vedou Východočeši, kteří pořádně prohání vedoucí Třinec a na čtvrtou Škodu mají náskok jedenácti bodů.

Tým pravidelně sbírá body, jedinou menší krizí byly tři porážky v řadě v úvodu prosince, které ovšem Mountfield vykompenzoval čtyřmi výhrami. Nicméně do roku 2022 vstoupil domácím nezdarem 1:4, který ovšem bolel dvojnásob, protože se jednalo o derby s Pardubicemi.

Mužstvo táhnou dva Finové. Bodově se za Východočechy nejvíce daří Ahtimu Oksanenovi, který plní normu prakticky bodu na utkání - v šestatřiceti jich stihl třiatřicet za sedmnáct branek a šestnáct asistencí. V rámci celé soutěže načíná druhou TOP 10. V zádech má Aleše Jergla s bilancí 9+18. Mezi třemi tyčemi zase nejvíce minut odchytal Henri Kiviaho, který úspěšnost zákroků vytáhl na 92,5 procenta a je v těsném závěsu za nejlepším Miroslavem Svobodou. Špatně si nevede ani parťák Štěpán Lukeš, je na hodnotě 91,48.

Hradec Králové má po Plzni čtvrté nejlepší početní výhody v soutěži, hra v oslabení je třetí. Pouze Kladno posbíralo více trestných minut, jedenáctá je pak suma rozdaných hitů, desátá zase zblokovaných střel.


Výsledky posledních zápasů

HC Verva Litvínov 4
HC Škoda Plzeň 3pp
(1:1, 1:2, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Irving (V. Hübl), 30. M. Chalupa, 44. D. Kolář (M. Chalupa, Sukeľ), 62. Kudrna – 5. F. Suchý (J. Dufek, Mertl), 25. M. Lang (Mertl, Kvasnička), 26. Kodýtek (Bulíř, J. Kindl).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Svoboda) – Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, Budík, V. Lang, Kindl (C), Kvasnička – Dzierkals, Mertl, M. Lang – Suchý, Bulíř, Dufek – Blomstrand, Kodýtek (A), Schleiss – Marcel, Thorell, Musil.


Mountfield HK 1
HC Dynamo Pardubice 4
(0:0, 1:2, 4:0)

Branky a nahrávky: 4. Oksanen (Smoleňák) – 4. Kousal (Matýs, Camara), 34. Košťálek (Kousal, Robertson), 35. J. Zdráhal (Hrádek, Kousal), 59. Blümel (Říčka).
Mountfield HK: Kiviaho – Blain, Nedomlel, Pavlík, Gaspar, McCormack, Šalda, Kalina – Oksanen, Lev, Smoleňák – Jergl, Kevin Klíma, Miškář – Kelly Klíma, Lalancette, Lamper – Orsava, Koukal, Pilař