Preview 40. kolo

Indiáni vyrážejí hájit čtvrtou příčku na led Vítkovic!

Škoda vyráží k veledůležitému souboji o postupovou čtyřku do Vítkovic, kde bude proti Rideře hájit v duelu sousedů v tabulce své postavení.


HC VÍTKOVICE RIDERA
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

OSTRAVAR ARÉNA, Ostrava
9. ledna 2022
40. kolo Tipsport extraligy

Západočeši na ledě Ridery pravidelně střídají vítězství a nezdar, toto pravidlo již čítá osm utkání od roku 2017, kdy Škoda ve Vítkovicích uspěla dvakrát v řadě. K prolomení zavedených pořádků vede pouze vítězství, v posledním kole v Ostravě totiž Plzeň v polovině listopadu zvítězila 3:2.


Z tábora soupeře

Vítkovice loňskou základní část zakončily na osmém místě, letos je umístění páté, na poslední postupovou čtvrtou pozici Plzně ztrácejí Ostravané šest bodů, ale mají utkání k dobru. Největší krizi Vítkovice zažily v úvodu listopadu, kdy nebodovaly čtyřikrát v řadě. Posledním nezdarem byl právě ten s indiány. Od té doby ovšem tým odehrál šestnáct kol a s prázdnou odcházel pouze dvakrát, naposledy v minulém kole doma se Spartou.

Nejproduktivnějším hráčem je v kádru Roberts Bukarts, jenž vstřelil osm branek a přidal šestnáct asistencí. O čtyři body méně má navrátilec z nevyvedeného zahraničního angažmá Dominik Lakatoš (11+9), odehrál ovšem o celých dvanáct duelů méně. Mezi třemi tyčemi odchytal nejvíce minut Aleš Stezka s úspěšností zákroků těsně přes dvaadevadesát procent, parťák Daniel Dolejš je pod hodnotou devadesát.

Početní výhody Vítkovic jsou osmé nejúspěšnější, hra v oslabení desátá. Suma posbíraných trestných minut je druhá, zblokovaných střel sedmá a rozdaných hitů úplně nejvyšší.




Výsledky posledních zápasů

HC Škoda Plzeň 2
Mountfield HK 3
(1:1, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Schleiss (P. Musil, Kodýtek), 28. Mertl – 20. Orsava (Gaspar), 26. Kevin Klíma (Lamper), 38. Jergl (Lev).
HC Škoda Plzeň: Svoboda (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, Budík, V. Lang, J. Kindl (C), Kvasnička – Dzierkals, Mertl, M. Lang – F. Suchý, Bulíř, J. Dufek – P. Musil, Kodýtek (A), Schleiss – M. Marcel, G. Thorell, Malát.


HC Vítkovice Ridera 1
HC Sparta Praha 4
(0:3, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 27. A. Solovjov (R. Polák, J. Hruška) – 10. E. Thorell (Moravčík, M. Řepík), 14. E. Thorell (Buchtele, D. Kaše), 16. M. Řepík (R. Horák, Sobotka), 52. R. Horák (T. Pavelka).
HC Vítkovice Ridera: Stezka (Dolejš) – A. Solovjov, R. Polák (C), Galvinš, Plášil, P. Koch, L. Kovář, Gewiese – L. Krenželok (A), J. Hruška (A), Lakatoš – Dej, Marosz, Roberts Bukarts – Bitten, Flick, M. Kalus – Fridrich, Chlán, Bernovský.