Preview 41. kolo

Plzeň se chystá na atak Tygrů!

Po menší odmlce se opět vydávají vstříc extraligovým soubojům plzeňští indiáni, v souboji modrobílých celků vyzvou Liberec.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
14. ledna 2022
41. kolo Tipsport extraligy

Již v posledních devíti domácích zápasech s Libercem indiáni neodcházeli z ledu s prázdnou, zapsali osm výher a pouze téměř přesně na den před rokem padli v prodloužení. Před Tygry se tak Škoda doma musela naposledy zcela sklonit v roce 2017, kdy padla 4:5 ve čtvrtfinále play off. Ale pozor, prakticky totožná bilance, avšak opačná, platí i pro duely pod Ještědem.

Z tábora soupeře

Tygři loňskou základní část zakončili těsně před Plzní čtvrtí, o dva body jí tak sebrali přímý postup do čtvrtfinále. Nakonec dokráčeli přes Mountfield a Spartu až do finále s Třincem. Letos je ale zatím umístění horší, přestože vstup do soutěže Severočechům vyšel. Vybojovali deset bodů z úvodních čtyř kol, pak se ale karta obrátila a z dalších jedenácti střetnutí jen šest. V posledním kole v Českých Budějovicích Liberec nestačil 4:5 i přes ovládnutí závěrečné periody v poměru 3:0 a zůstal na desáté příčce.

V týmu se bodově nejvíce daří Tomáši Filippimu, který nasázel jedenáct branek a přidal dvanáct asistencí. V zádech má Michala Birnera (7+11), ten se ve vzájemných duelech proti Plzni neprosadil, prvně jmenovaný ale zapsal dvě trefy. Mezi třemi tyčemi platí za jedničku Petr Kváča, který úspěšnost zákroků vytáhl nad jednadevadesát procent, Jaroslav Pavelka je pod hodnotou 88.

Početní výhody Tygrů platí za druhé nejméně produktivní v celé soutěži hned po těch Zlína. Hra v oslabení je šestá, suma posbíraných trest minut devátá. Pět týmů rozdalo méně hitů a pouze Mladá Boleslav zblokovala méně střel.


Výsledky posledních zápasů

HC Vítkovice Ridera 4
HC Škoda Plzeň 2
(2:3, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 26. Chlán, 44. A. Solovjov (Chlán), 57. J. Hruška (A. Solovjov, Roberts Bukarts), 60. Chlán – 22. Bulíř (Graňák), 47. Schleiss (L. Kaňák, Kodýtek).
HC Škoda Plzeň: Svoboda (Pavlát) – Kvasnička, Čerešňák (C), Graňák, Budík, V. Lang, L. Kaňák, Kremláček – P. Musil, Kodýtek (A), Schleiss (A) – Dzierkals, Bulíř, M. Lang – F. Suchý, G. Thorell, J. Dufek – M. Marcel, Malát.


HC Motor České Budějovice 5
Bílí Tygři Liberec 4
(2:1, 3:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 13. Gulaš (Šenkeřík, Piskáček), 16. Piskáček (Pech, J. Ondráček), 21. Z. Doležal (Pech), 39. Karabáček (Piskáček, M. Hanzl), 40. Vondrka (Gulaš, Pech) – 8. Ordoš (M. Ivan, M. Zachar), 52. Ordoš (Gríger), 54. M. Zachar (M. Ivan), 58. Rychlovský (Faško-Rudáš).
Bílí Tygři Liberec: J. Pavelka – M. Rosandić, Štibingr, M. Ivan, Melancon, Derner, Kolmann, J. Šedivý – Birner, Filippi, Faško-Rudáš – Ordoš, Gríger, M. Zachar – J. Vlach, P. Jelínek, Klapka – Rychlovský, A. Najman, J. Šír.