Ohlasy 41. kolo

Je důležité, abychom všichni tahali za jeden provaz, hlásí Filip Přikryl

Plzeňané nadále čekají na první výhru v novém roce. Dnes po urputném boji prohrála Škodovka s Libercem 1:4, jediným střelcem domácího celku byl Filip Přikryl, který zažívá poslední měsíc perné období. Postupně si vyzkoušel extraligu, druhou i první ligu.

První třetina byla vyrovnaná, nicméně prostřední dějství vůbec domácím nevyšlo. Liberec se dokázal dostat do vedení a to už ve třetí dvacetiminutovce nepustil. „Přestali jsme se tlačit do brány, měli jsme snad tři střely za třetinu, což se nemůže stát. Určitě se na to zítra podíváme, nemůžeme mít takové výpadky v utkání. Je dost možné, že nás to stálo zápas,“ říká po duelu s Tygry Filip Přikryl.

Jak již bylo řečeno, Škodovka nezažívá dobré období, prohrála čtyřikrát v řadě. „Tohle může potkat každý tým, teď je důležité jak se k tomu postavíme. Je třeba se zaměřit na chyby, které děláme a věřím, že se z toho brzy dostaneme,“ doufá v lepší zítřky plzeňský útočník.

Trenér Miloš Říha na pozápasové tiskové konferenci prozradil, že Plzeň hraje příliš složitě a s jeho slovy Přikryl souhlasí. „Když se nedaří, tak vždy je největší síla v jednoduchosti. Je třeba si dostat do hlav, že jsme dlouho nebodovali a říct si, že takhle to dál nejde. Všichni si toho musíme být vědomi,“ dodává.

Škoda šla do zápasu v kombinované sestavě, nicméně dle slov hráče to na výsledek vliv nemělo. „V týmu jsou všichni kvalitní hráči, takže mně osobně je jedno, s kým nastoupím. Takhle to má myslím každý. Je důležité, abychom všichni tahali za jeden provaz a neřešili, v jaké sestavě nastoupíme. Musíme jít do zápasu s tím, že chceme urvat body, které rozhodně budeme potřebovat,“ říká plzeňský odchovanec.

Nyní přichází na řadu konfrontace s celky, které jsou na opačném pólu tabulky. V neděli Západočeši zajíždějí do Chomutova na zápas s Kladnem, v úterý doma hostí poslední Zlín. „Přeji si, abychom s týmem co nejdříve odvrátili tuhle nepříjemnou sérii. My se ale nedíváme doprava doleva, jestli chceme být úspěšní, tak musíme porazit kohokoliv,“ říká závěrem Filip Přikryl.

FOTO: Roman Turovský.