Čerešňák a ZOH

Peter Čerešňák se probojoval do výběru Slovenska pro olympijské hry

Plzeňský obránce Peter Čerešňák figuruje v nominaci slovenského národního týmu na zimní olympijské hry 2022 v Pekingu.

Hlavní trenér slovenské reprezentace Craig Ramsay nominoval na blížící se turnaj 25 hokejistů, mez nimiž nechybí ani Peter Čerešňák, zadák HC Škoda Plzeň.

Pro Petera Čerešňáka, nejproduktivnějšího obránce aktuálního extraligového ročníku, který ve 40 odehraných zápasech nasbíral celkem 34 kanadských bodů (6+28), se jedná o druhou nominaci na ZOH v kariéře. V roce 2018 reprezentoval Slovensko na turnaji v jihokorejském Pchjongčchangu. Se ziskem 4 bodů (2+2) se Čerešňák stal nejproduktivnějším hráčem svého národního týmu na této zimní olympiádě.

Trenérský štáb slovenské reprezentace nominoval do Pekingu devět zástupců z Tipsport extraligy. Kromě Petera Čerešňáka se do výběru probojovali také Branislav Konrád z Olomouce, Matej Tomek, Marek Ďaloga a Michal Krištof z Brna, Martin Marinčin, Marko Daňo a Miloš Roman z Třince a Miloš Kelemen z Mladé Boleslavi.

Slovenský reprezentační výběr do Číny odcestuje 2. února, termín srazu mužstva před odjezdem ještě bude upřesněn. Na turnaji se Slováci postupně v základní skupině utkají s Finskem, Švédskem a Lotyšskem.

Nominace Slovenska na ZOH 2022 v Pekingu

Brankáři:

Patrik Rybár (Dinamo Minsk/KHL), Branislav Konrád (HC Olomouc/ČR), Matej Tomek (HC Kometa Brno/ČR)

Obránci:

Marek Ďaloga (HC Kometa Brno/ČR), Martin Marinčin (HC Oceláři Třinec/ČR), Peter Čerešňák (HC Škoda Plzeň/ČR), Mário Grman (HPK Hämeenlinna/FIN), Michal Čajkovský (Sibir Novosibirsk/KHL), Martin Gernát (HC Lausanne/SUI), Šimon Nemec (HK Nitra/SK), Samuel Kňažko (Seattle Thunderbirds/WHL)

Útočníci:

Libor Hudáček (Dinamo Minsk/KHL), Miloš Kelemen (BK Mladá Boleslav/ČR), Michal Krištof (HC Kometa Brno/ČR), Marko Daňo (HC Oceláři Třinec/ČR), Miloš Roman (HC Oceláři Třinec/ČR), Juraj Slafkovský (TPS Turku/FIN), Tomáš Jurčo (Barys Nur-Sultan/KHL), Peter Cehlárik (Avangard Omsk/KHL), Marek Hrivík (Torpedo Nižnij Novgorod/KHL), Kristián Pospíšil (HC Davos/SUI), Samuel Takáč (HC Slovan Bratislava/SK), Pavol Regenda (HK DUKLA Ingema Michalovce/SK), Adrián Holešinský (HK Nitra/SK), Peter Zuzin (HKM Zvolen/SK)