Ohlasy 44. kolo

Nechali jsme si to utéct sami, smutnil po derby Filip Suchý

Indiáni dnes bojovali na ledě Energie jako lvi, stáhli opakovaně náskok domácích, jednou dokonce dvoubrankový, přesto se domů vracejí s prázdnou.

„Nechali jsme si to utéct sami. Vyrovnali jsme na 4:4, nechali si dát hloupý gól na 4:5 a už jsme to nezvrátili. Takže se to kouše těžko,“ přiznal po derby Filip Suchý.

Přitom Škoda v průběhu duelu vstala z mrtvých. Ve čtyřiačtyřicáté minutě domácí odskočili na rozdíl dvou branek po velkém nedorozumění hostů u své branky, po chvilce ale zavelel na zteč právě Suchý a brzy dokonce modrobílí vyrovnali. „To tak někdy je, že takový hloupý gól pomůže. Začali jsme hrát lépe, tlačili jsme se do brány a ty góly tam napadaly. Tlačili jsme puky směr brána, to si říkáme pořád, protože málo střílíme. Musíme se na to ještě více soustředit a být v tom lepší,“ vyhlašuje.

Přesto celkově se plzeňské dvaačtyřicítce duel nepopisoval snadno: „Těžko se to hodnotí. Říkali jsme si, že Karlovy Vary mají rychlé brejky, připravovali jsme se na to, přesto nám ujely dva na jednoho hned v prvním střídání a tak to následně i pokračovalo. Brejků měly hrozně moc. Po našem gólu to již bylo nahoru - dolů, bohužel oni byli šťastnější. A přesně jak jsem říkal, zase po našem tlaku z rychlého brejku. Musíme se na to podívat a do dalšího utkání to zlepšit.

Situace není lehká ani celkově z pohledu celého hokeje, jeden duel za druhým se odkládá kvůli řádícímu Omicronu. „Těžké to ale není, je to naše práce. Jsme rádi za každý zápas, který můžeme hrát. Samozřejmě není příjemné, když člověk kvůli musí nějaký zápas stát, ale bohužel, taková je doba,“ uzavírá.

Foto: Aleš Bedlík