Preview 51. kolo

Zpátky do boje! Škodu čeká jihočeský Motor!

Po volném kole se modrobílí znovu vydávají k soutěžnímu utkání, na svém ledě přivítají České Budějovice.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
25. ledna 2022
51. kolo Tipsport extraligy

Modrobílým se na Jihočechy na svém ledě daří, poslední duel bez získaného bodu se datuje k třináctému lednu roku 2008. Od té doby Plzeň drží neuvěřitelnou šňůru třiadvaceti zápasů, ve kterých zapsala rovných dvacet vítězství a pouze třikrát brala alespoň bod. Naposledy právě letos, když České Budějovice uspěly v samostatných nájezdech 4:3, přestože ještě v polovině závěrečné periody ztrácely 1:3.


Z tábora soupeře

Jihočeši vloni neodehráli dobrou sezónu, posbírali pouze třiatřicet bodů a rovných deset ztráceli na předposlední Zlín před sebou. Zapsali přitom pouhých šest tříbodových výher, letos jsou již na trojnásobném čísle! Umístění je aktuálně sedmé, avšak na poslední postupovou čtvrtou pozici Plzně ztrácí jen čtyři body a mají navíc dvě utkání k dobru.

Jihočeši se nedávno museli odebrat do karantény, došlo tak k odkladu několika zápasů. Po svém návratu nejprve padli na Kladně 3:5, avšak v minulém kole již na svém ledě v nájezdech zlomili Mountfield.

Mužstvo táhne dvojice Milan Gulaš a Lukáš Pech, oba se nacházejí v TOP 10 bodování celé soutěže. Navíc během poměrně krátké chvíle vsítili svůj 250. gól v nejvyšší soutěži, což je vstupenka do Klubu hokejových střelců. Explzeňský kapitán se pyšní bilancí přesně bodu na zápas (14+23), exsparťanský hráč stihl o dvě kola více a bodů o pět - 16+26. Mezi třemi tyčemi je jasnou jedničkou další letní posila Dominik Hrachovina s úspěšností zákroků necelých jednadevadesát procent, což mezi všemi brankáři v celé soutěži stačí na čtrnáctou příčku.

Pouze tři celky mají v extralize nižší využití početních výhod, hra v oslabení je šestá. Stejně je na tom i suma zblokovaných střel, ta rozdaných hitů je zase osmá a pouze Olomouc s Brnem posbírala méně trestných minut.


Výsledky posledních zápasů

HC Energie Karlovy Vary 5
HC Škoda Plzeň 4
(1:0, 2:1, 2:3)

Branky a nahrávky: 6. Dlapa, 33. O. Beránek, 36. Koblasa (Martin Rohan, Kohout), 44. Hladonik, 54. Hladonik (Vondráček, T. Mikúš) – 27. Blomstrand (Čerešňák, Bulíř), 41. Schleiss (Čerešňák), 47. F. Suchý (F. Přikryl, Bulíř), 48. Bulíř (Čerešňák, Mertl).
HC Škoda Plzeň: Svoboda (44. Pavlát) – Budík, Čerešňák (A), Graňák, J. Holý, L. Kaňák, J. Kindl (C), Kremláček – Dzierkals, Mertl, M. Lang – Blomstrand, Bulíř, F. Přikryl – F. Suchý, Kodýtek (A), Schleiss – M. Marcel, G. Thorell, J. Dufek.


Motor České Budějovice 3
Mountfield HK 2sn
(1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Karabáček (Beránek, Štencel), 24. Pech (Vondrka, Gulaš), rozh. náj. M. Hanzl – 13. McCormack (Kevin Klíma, Ščerbak), 53. Jank (Smoleňák, Oksanen).
Motor České Budějovice: Hrachovina – Bindulis, Percy, Šenkeřík, Piskáček, Štencel, Vráblík, Štich – Ondráček, Novotný, Valský – Vondrka, Pech, Gulaš – Beránek, Hanzl, Karabáček – Masopust, Koláček, Pouzar.