Pojď hrát hokej

Akce Pojď hrát hokej přilákala nové zájemce o hokej!

I v novém roce 2022 se náš klub znovu zapojil do akce Pojď hrát hokej, jejímž cílem je představit hokej těm nejmenším – budoucím hokejistům i hokejistkám. Ti si mohli vyzkoušet ukázkový trénink pod vedením zkušených trenérů a za účasti hráčů z extraligového týmu, Tomáše Mertla , Marcela Marcela a Sebastiána Maláta.

A v Plzni se akce pro začínající hokejistky a hokejisty opět vydařila, v pondělí odpoledne se trenérům sešlo 28 nových dětí od těch úplně nejmenších, které na bruslích nikdy nestály! Díky podpoře svazu nebyla nouze o zapůjčení bruslí a trenéři se za pomoci hráčů z mládežnických týmů mohli věnovat vydatně všem zájemcům. Samotný trénink začínal v hale přilehlé akademie, kde si děti hravou formou vyzkoušely rozcvičku před samotným tréninkem přímo na ledě.

Pro spoustu zájemců se jednalo o první krůčky na bruslích vůbec, trenéři ale byli připraveni jak na „debutanty“, tak i na ty zkušenější, kteří měli prostor se na ledě prohánět s hokejkou a pukem a zahrát si třeba s Tomášem Mertlem, který sám na akci Pojď hrát hokej dorazil s mladším ze synů, který se rovnou zapojil mezi další děti v tréninku.

Po hodině a půl dlouhém tréninku tak všichni domů odcházeli plni zážitků, ať už z prvních zkušeností s hokejem, setkáním s profesionálními hokejisty, nebo získávání nových zkušeností pod vedením trenérů jako jsou třeba Milan Volák, Václav Benák nebo Zdeněk Pata.