Mertl jubileum

Tomáš Mertl nastoupí proti Pardubicím ke svému 700. extraligovému zápasu!

Tomáš Mertl zažije ve čtvrtek speciální utkání! 46. extraligové kolo proti pardubickému Dynamu bude totiž pro útočníka HC Škoda Plzeň 700. zápasem v české nejvyšší soutěži.

Bylo úterý 24. února 2004 a sedmnáctiletý útočník Tomáš Mertl tehdy v dresu Českých Budějovic naskočil do svého prvního extraligového duelu proti Liberci. Dnes, po 17 letech, 11 měsících a 3 dnech, se forvard dočká jubilejního utkání, díky kterému završí sedmistovku odehraných zápasů v domácí nejvyšší hokejové soutěži.

Debutujícím extraligovém střelcem se Tomáš Mertl stal 30. října 2005, když se dokázal premiérově gólově prosadit v dresu Motoru v utkání proti Slavii. Jednalo se rovněž o útočníkův první bod v nejvyšší soutěži, svou premiérovou asistenci Mertl zaznamenal 13. března 2006 při výhře Českých Budějovic na ledě Liberce.

Před příchodem do Plzně, za kterou Tomáš Mertl odehrál druhý nejvyšší počet svých extraligových utkání a zároveň v ní získal nejvíce kanadských bodů, působil forvard v barvách zmiňovaných Budějovic a královéhradeckého Mountfieldu. Nyní pětatřicetiletý útočník dokázal v 35 duelech proti modrobílým desetkrát bodovat, do statistik si připsal 5 tref a 5 asistencí.

Jubilejní 700. extraligový zápas odehraje Mertl v barvách indiánů proti týmu HC Dynamo Pardubice. Právě proti Východočechům byl zkušený člen ofenzivy HC Škoda Plzeň během své dlouhé kariéry velmi produktivní. V 51 utkáních s Dynamem zapsal Tomáš Mertl na své konto dohromady 27 kanadských bodů za 9 tref a 18 přihrávek. Během posledních dvou jubileí, tedy v 500. a 600. extraligovém mači, dokázal Mertl bodovat, podaří se mu to znovu proti Pardubicím v utkání číslo 700?

Zdroj: Jiří Vítek