Preview 47. kolo

Naposledy v základní části se Škoda postaví lídrovi!

Indiány čeká při nedělním odpoledni místo nic nedělání pořádná šichta, představí se na ledě lídra z Třince.


HC OCELÁŘI TŘINEC
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

WERK ARENA, Třinec
30. ledna 2022
47. kolo Tipsport extraligy

V posledních deseti vzájemných utkáních se více daří Ocelářům, kteří jich ovládali šest. V letošní sezóně je ale v trháku Škoda, která padla 1:2, ale vyhrála dvakrát 3:2. Z toho naposledy trefil výhru třináct vteřin před závěrečnou sirénou Peter Čerešňák. Jednalo se přitom o první úspěch Plzně po šesti duelech na ledě Slezanů.


Z tábora soupeře
Vloni, stejně jako další předešlé dva ročníky, skončil Třinec po základní části druhý, když o dva body zaostal za pražskou Spartou. Letos je to ale útok na vítězství po dlouhodobé části od samotného začátku, duelů bez bodu byste u Ocelářů bez přehánění spočítali na prstech obou rukou. V zádech mají nyní Oceláři sérii čtyř výher zakončenou v pátek nezdarem v prodloužení v Českých Budějovicích a náskok na čele na druhý Mountfield šest bodů.

I tak ale vedení Slezanů nezahálí, ve čtvrtek v tomto týdnu potvrdilo příchod Martina Bakoše, který akorát ukončil své působení v Soči. Slovenský forvard tuzemskou nejvyšší soutěž dobře zná. Ovládl ji s Libercem, celkem za tři roky v dresu Tygrů stihl 146 utkání s bilancí 43+56. „Získáváme zkušeného útočníka, jehož dovednosti jsou na vysoké úrovni. Přál bych Martinovi, aby se mu u nás dařilo a pomohl týmu v těžké závěrečné fázi sezony,” řekl k dohodě s mistrem extraligy z roku 2016 sportovní ředitel Jan Peterek pro klubový web.

Nejproduktivnější hráč Ocelářů není překvapením, je jím Martin Růžička s přesným průměrem bodu na utkání 40/40 za sedmnáct branek a třináct přihrávek. O rovných deset bodů zpět je druhý v týmovém pořadí Andrej Nestrašil s vyrovnanou bilancí 15+15. Mezi třemi tyčemi odchytal přibližně dvě třetiny minut Marek Mazanec, s Ondřejem Kacetlem mají vyrovnanou úspěšnost zákroků přes jednadevadesát procent.

Početní výhody Ocelářů jsou v celé soutěži nejvíce smrtící, Slezané využijí téměř každou třetí. Hra v oslabení je pak pátá. Pouze čtyři celky posbíraly méně trestných minut, suma rozdaných hitů i zblokovaných střel je shodně třetí nejvyšší.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 3
HC Dynamo Pardubice 4sn
(1:0, 1:0, 1:3 - 0:1)

Branky a nahrávky: 20. F. Přikryl (Bulíř, F. Suchý), 25. Bulíř (F. Suchý), 57. L. Kaňák (M. Lang) – 41. Camara (D. Robertson, R. Kousal), 46. D. Robertson (Cienciala, Poulíček), 51. Cienciala (Košťálek, J. Mikuš), 63. Camara.
HC Škoda Plzeň: Svoboda (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, J. Holý, Budík, J. Kindl (C), Kremláček – Blomstrand, Kodýtek (A), Schleiss – F. Suchý, Bulíř, F. Přikryl – Dzierkals, Mertl, M. Lang – M. Marcel, G. Thorell, J. Dufek.


Motor České Budějovice 5
HC Oceláři Třinec 4pp
(2:1, 2:2, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Vondrka (Beránek, Hanzl), 12. Koláček (Chlubna, Percy), 22. Hanzl (Pech, Štencel), 35. Hanzl (Percy, Štencel), 65. Valský (Štencel, Pech) – 17. Hrňa (Růžička, Doudera), 29. Růžička (Doudera, Vrána), 31. Chmielewski (TS), 43. Roman (Dravecký).
HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Doudera, Marinčin, Musil, Kundrátek, Jaroměřský, Adámek – Daňo, Vrána, Růžička – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Nestrašil, Marcinko, Hrňa – Hrehorčák, Roman, Dravecký – Kofroň.