Ohlasy 46. kolo

Měli jsme si to lépe pohlídat, mrzí Tomáše Mertla

Dobře rozehraný zápas měla Škodovka proti Pardubicím. Po dvou třetinách vedla o dvě branky, leč nakonec z utkání bere pouze bod. Do svého sedmistého utkání v nejvyšší soutěži nastoupil domácí útočník Tomáš Mertl.

Zápas s Pardubicemi začal slavnostně, jelikož Tomáš Mertl obdržel dres s památečním číslem 700 na znamení odehraných zápasů v Tipsport extralize. „Tohle číslo znamená jen, že to hodně rychle letí. Vím, že dva roky zpátky jsem měl v Plzni šestistovku, jinak statistiky příliš nesleduji. Po dnešním zápase navíc není ani žádný důvod k oslavě. Samozřejmě mám velkou radost, že takhle můžu pořád hrát. Rád bych nějaké zápasy ještě přidal,“ říká plzeňský útočník.


Škodovka do dnešního duelu dobře vstoupila. Po dvou třetinách vedla o dvě branky, náskok mohl být i vyšší, leč za brankářem Kloučkem několikrát zazvonila branková konstrukce. „Je pravda, že jsme měli v zápase spoustu tyček, ta bohužel k hokeji ale patří. Chybělo kousek, třetí branka by nám v zápase hodně pomohla,“ dodává Mertl.

Místo vedení o tři branky přišel v poslední dvacetiminutovce velký obrat Východočechů. Ti třemi brankami zcela překlopili vývoj utkání na svou stranu. „Těžko říct, proč se nám to opět stalo. Dostali jsme ve třetí části rychlou branku. Inkasovaný gól nám zřejmě nahlodal naše sebevědomí, zatáhli jsme se a Pardubice to naopak nakoplo. Bohužel. Měli jsme si to lépe pohlídat, hrát více odvážně, hrozně nás to mrzí,“ smutní domácí hráč.

Do prodloužení nakonec poslal zápas obránce Lukáš Kaňák, který vystřelil od modré čáry. Mertl ovšem přiznává, že to byl zřejmě on, kdo byl posledním, kdo se dotkl kotouče. „Ztratili jsme dobře rozehraný zápas. U vyrovnání jsem cítil, že mi puk trefil hokejku. Je ovšem jedno, kdo ho dá, hlavně, že branka platila,“ hlásí oslavenec dnešního duelu.

Extraliga pomalu míří do svého finále, již v neděli cestují plzeňští hráči přes celou republiku k dalšímu zápasu na led mistrovského Třince, kde minule Škodovka vyhrála 3:2. „Dnešní prohra nás samozřejmě štve, chtěli jsme zápas dotáhnout do vítězného konce, nicméně ho už musíme hodit za hlavu. Zítra si k tomu jistě ještě něco řekneme, poté už ale začneme koukat na Třinec, určitě tam budeme chtít urvat nějaké body,“ říká závěrem Tomáš Mertl.