Ohlasy 47. kolo

Musíme i nadále makat na sto procent a nepolevovat, velí Dominik Pavlát

Indiáni po velkém boji i podruhé v sezóně dobyli led úřadujícího mistra. Všechny čtyři letošní vzájemné duely skončily o gól, třikrát se radovali modrobílí. Dnes jim k tomu dokonce stačil jediný přesný zásah.

„Trochu mi to připadalo jako play off zápas, jednoduše o jednom gólu. Já jsem nesmírně rád, že se štěstí přiklonilo na naši stranu. Kluci zblokovali hrozně moc střel, hráli parádně, bylo tam hodně sebeobětování. Až na pár výjimek jsme si to docela pohlídali,“ hodnotí duel gólman Dominik Pavlát.

Škoda je přitom po Mountfieldu teprve druhým celkem, který prakticky nejlepší útok soutěže s nejproduktivnějšími přesilovými hrami udržela na uzdě. „Snažíme se obecně hrát hodně aktivně a soupeře nepouštět příliš do šancí, takže jsem rád, že to takto dneska vyšlo,“ říká.

Přesto mladý gólman, jenž v duelu pokryl sedmadvacet pokusů domácích, kapituloval. Bylo to úplně v závěru střetnutí v oslabení čtyř proti šesti, avšak kotouč přešel brankovou čáru až po vypršení základní hrací doby. To, ale jak sám přiznává, zprvu netušil: „Já vůbec nevím, strašně jsem nadával (smích). V koutku duše jsem ale samozřejmě doufal, že to gól nebude. Po rozhodnutí videorozhodčího asi spadnul kámen ze srdce každému Plzeňákovi.“

Ač v letošní sezóně vychytal indiánům dvě výhry na ledě úřadujícího mistra a lídra, ani dnes za čisté konto vychytanou zápasovou nulu do statistik nezapíše. Na pár minut totiž musel kvůli rozbité masce své místo přenechat parťákovi Svobodovi. „To vím, ale nijak extra moc to pro mě neznamená, jsem moc rád za tři body. Praskl mi na helmě popruh, náš kustod to stihl rychle provizorně opravit a na třetí část už to bylo stoprocentně připraveno. Míra Svoboda to tam výborně podržel, měl tam těžkou situaci, nebylo to nic příjemného. Já to sledoval, trochu mi zatrnulo. Bravurně mu také pomohl na čáře Honza Holý,“ popisuje.

Modrobílí tak v závěru ledna roku 2022, kdy se jim příliš nedařilo, berou velmi cenné body do tabulky v boji o postupové čtvrté místo. „Jsme rádi za každý bod, bohužel jsme tam měli takovou černou sérii. Doufám jen, že najedeme na vítěznou vlnu a budeme takto pokračovat dál. Musíme i nadále makat na sto procent i na trénincích a nepolevovat. Výpadek se prostě v průběhu sezóny stává, většinou to tak bývá. Já jen doufám, že už je to za námi,“ uzavírá.

Foto: Marian Ježowicz