Preview 49. kolo

Poslední derby Škodovek v základní části uvidí Mladá Boleslav!

Indiáni se naposledy v dlouhodobé části soutěže popasují se soupeřem, kterého ještě v aktuálním ročníku ani jednou neobrali o všechny body.


BK Mladá Boleslav
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

ŠKOENERGO Aréna, Mladá Boleslav
4. února 2022
49. kolo Tipsport extraligy

Indiáni mají s Bruslaři shodnou bilanci na svém ledě i ve středních Čechách. Vždy v posledních deseti utkáních na obou stadionech opanovali čtyři. Naposledy v Mladé Boleslavi padli 1:2, stejným výsledkem ale v létě zase uspěli.


Z tábora soupeře
Středočeši loňskou základní část zakončili na třetím místě o šest bodů před pátou Plzní, letos je situace prakticky opačná. Čtvrtá Škoda má na Bruslaře náskok dvanácti bodů, ti mají ovšem dva duely k dobru. Přitom Mladá Boleslav v úvodních třinácti zápasech extraligy slavila devět vítězství a desetkrát bodovala, aktuální je série šestnácti duelů a pouze šesti výher.

V kádru Mladé Boleslavi bojuje již i plzeňský odchovanec Matyáš Kantner, který ze svého mateřského týmu odešel v průběhu aktuálního ročníku. Škodě přitom v minulém vzájemném utkání vsítil jediný gól svých barev, celkem ve dvanácti utkáních zaznamenal vyrovnanou bilanci 3+3.

Nejproduktivnějším hráčem mužstva je Pavel Kousal, který vsítil patnáct branek a přidal devatenáct asistencí. V zádech má Ondřeje Najmana (10+14), nejvíce branek zase nastřílel třetí v pořadí Jakub Kotala (16+5). Mezi třemi tyčemi o malinko více minut odchytal Gašper Krošelj s úspěšností zákroků přes jednadevadesát procent, parťák Jan Růžička je na hodnotě 90,5.

Početní výhody Bruslařů se pohybují ve středu startovního pelotonu, hra v oslabení je ale až dvanáctá. Suma posbíraných trestných minut je devátá, ta rozdaných hitů šestá a zblokovaných střel zcela nejmenší.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 2
HC Olomouc 1
(1:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 16. Mertl (Blomstrand, G. Thorell), 35. G. Thorell (Bulíř, Blomstrand) – 28. Burian (Michal Kunc).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Svoboda) – L. Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, J. Holý, Budík, J. Kindl (C), Kremláček – J. Dufek, Mertl, M. Lang – F. Suchý, Bulíř, F. Přikryl – Blomstrand, Kodýtek (A), Schleiss – M. Marcel, G. Thorell, Malát.


HC Kometa Brno 2
BK Mladá Boleslav 1
(2:0, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 17. Zaťovič (Roth, L. Horký), 18. Šik (Ostřížek, Rákos) – 53. J. Stránský (Bičevskis, Ševc).
BK Mladá Boleslav: Krošelj (J. Růžička) – Jánošík, Ševc (C), D. Moravec, Pláněk (A), Pavel Pýcha, Fillman, Bernad – Kantner, Fořt, D. Šťastný – Pospíšil, Kotala, Kelemen – O. Flynn, O. Najman, P. Kousal – Grim, Bičevskis, J. Stránský (A).