Ohlasy 48. kolo

Každý bod je pro nás velmi důležitý, říká po výhře nad Olomoucí Gustaf Thorell

Škodovka zvládla dramatickou podívanou s Olomoucí, výhru ve druhé třetině vystřelil Gustaf Thorell, který si tak připsal druhý vítězný gól v řadě.

Plzeň v dramatickém utkání porazila Olomouc 2:1, stejně jako v neděli v Třinci rozhodl Gustaf Thorell, kterému se v předchozím období příliš bodově nedařilo. „Úplně jsem nezkoumal, kolik to bylo zápasů, ale věděl jsem, že už jsem dlouho nedal gól a ani nebodoval. Rozhodně je lepší jít do play off s tím, že má člověk v zádech nějaké góly. Důležité je, že využíváme přesilové hry, poslední dvě kola jsem to byl já, příště to zase může být někdo jiný,“ říká po bitvě s Hanáky Thorell.

Nepříznivé období ze začátku ledna je tedy už zažehnáno? „V lednu jsme měli několik proher v řadě, takže šňůra výher by se nám teď náramně hodila. Máme za sebou několik těžkých zápasů. Po Pardubicích a Třinci, tak i dnes to byl velmi náročné utkání. Šesti bodů z posledních dvou utkání si velmi ceníme,“ dodává švédský útočník.

Základní část se pomalu blíží svému konci a v utkáních už to dle plzeňského útočníka vidět. „Takové zápasy se dají přesně očekávat i v play off, zvlášť poslední tři byly velmi těsné, typické play off duely. Vyřazovací část se blíží a už nyní je to na ledě vidět. Každý hráč už dává do hry něco navíc, každý tým chce skončit v základní části co nejlépe. My chceme bojovat o čtvrté místo, takže nyní každý bod je pro nás velmi důležitý.

A i samotný forward indiánů přiznává, že tyhle duely se mu líbí. „Mám rád takové duely. V týmu je takových hráčů hodně, navíc utkání vás potom více vtáhne do hry a opět to z jakéhokoliv hráče vymáčkne něco navíc. Zápasy jsou pro všechny zajímavější, rozhodně každého více baví,“ praví Thorell.

Za pár dní se již naplno rozběhne olympiáda v čínském Pekingu, bude ji hráč Škodovky sledovat? „Budu sledovat hodně sportů, kromě hokeje také například biatlon. V kabině jsme žádné sázky nevypsali, avšak Martinse i Petera budu poctivě sledovat, jelikož oba dva budou hrát proti Švédsku,“ říká na závěr s lehkým úsměvem Gustaf Thorell.


FOTO: Roman Turovský