Jan Schleiss #84

Play off začíná v březnu, ale již nyní mají duely šťavu, říká Jan Schleiss

Indiáni nevstoupili do nového roku pravou nohou, ze šesti utkání brali pouze jednu dvoubodovou výhru. V závěru měsíce ovšem najeli opět na tu správnou cestu, z posledních pěti duelů brali čtyři vítězství, z pátého po ztrátě dvoubrankového vedení alespoň bod.

„Musíme hlavně pořádně makat a pak se uvidí, co z toho bude. Když celý tým šlape naplno, tak si myslím, že se povede dobrý výsledek. Jsem dnes za tři body hrozně rád. Hlavně za to, že jsme zvládli tři zápasy po sobě. Teď si můžeme chvilku odpočinout a znovu rubat. Play off sice začíná oficiálně v březnu, ovšem již nyní se to začíná kosit, duely mají šťávu,“ ohlíží se za vítěznou sérií Jan Schleiss.

Před indiány je nyní poslední delší pauza, další utkání je na programu až za šest dní před svými fanoušky se Zlínem. Poté již základní část dohrají v tempu tří utkání na týden. Před posledním duelem na ledě v Mladé Boleslavi navíc hráči dostali o jednu motivaci navíc od trenérů. V případě vítězství se jim o jeden den prodlouží volno na oddech před náročným závěrem dlouhodobé části. „To byla také velká motivace, den navíc na regeneraci je super. Nyní si je třeba totiž pořádně odpočnout a musí se jet dál,“ nechce se nechat dravý útočník ukolébat.

Sám je totiž při chuti, v posledním kole na ledě Bruslařů vsítil dvě branky. Jednu v oslabení, jednu v přesilové hře. „Obránci mi tam dali prostor, já si to přetáhl na druhou stranu napříč útočným pásmem. Když jsem přejel střed a viděl beka, jak jede úplně nesmyslně, měl jsem jasno, že si to namířím ke gólmanovi, měl jsem tam spoustu prostoru. Bylo poznat, že to je útočník a ne obránce, ten by proti mně vystoupil. U druhého gólu to kluci sehráli rychle a já do toho jen plácnul. Viděli jste sami, jak to plachtilo, ale naštěstí to doletělo až do brány,“ popisuje své góly.


Zejména první byl pro vývoj zápasu důležitý, Boleslav se v té době hnala za vyrovnáním a hrála početní výhodu. „Nevím, jestli to bylo klíčové, ale pro psychiku to pomůže. Domácí nás tam v tu chvíli asi čtyři minuty tlačili. Rozhodla ale taková naše trpělivost a hlavně Dominik Pavlát, který nás hodně podržel. Byla tam celá řada závarů, kdy to tam skákalo po brankovišti a náš gólman to všechno udržel,“ chválí svého spoluhráče. Právě mladý strážce plzeňského brankoviště se podepsal pod všechny tři poslední výhry, inkasoval pouze jednou z necelých sto střel. „Je to super, přidá to na psychice, když to takto gólman zavře. Protože když tam uděláme chyby a on to pak za nás vyčape, tak mu to potom musíme vrátit,“ dodává.

„Pro mě osobně jsou Bruslaři jeden z nejnepříjemnějších mančaftů v soutěži. Jsou strašně silní, pořád lítají nahoru - dolů, mají hodně natrénováno, jsou urputní. Myslím si, že to bylo hodně těžké utkání. Boleslav hrála urputně, opticky toho měla asi i více. Hokej se ale hraje na góly, tak to je. Oni tlačili, tlačili, my naštěstí dali dva góly a najednou to byl úplně jiný zápas. Už jsme to jen kontrolovali,“ uzavírá.