Ohlasy 50. kolo

Je to škoda, ale svět se nebortí, říká Filip Suchý

Jeho tým měl skvěle našlápnuto k prodloužení bodové série - vedl na ledě Sparty 3:1. Sám Filip Suchý měl přitom prsty v každém gólu Plzně, na první přihrál, další dva sám vsítil.

Na místo tří bodů pro tým i pro šikovného útočníka ale zbyly jen ty druhé. „Mrzí to hodně. Byl to vyrovnaný zápas, přelévalo se to nahoru - dolů, bohužel Sparta byla šťastnější. Těžko se mi to takto po zápase hodnotí, musíme se podívat na video, jaké chyby jsme udělali. Rozebrat si to, aby se to již neopakovalo. Když vedeme 3:1, musíme si to pohlídat,“ hledal po zápase slova.

Přitom jeho útok si vedl znamenitě, byl ve výsledku u všech branek Škody, trápil domácí prakticky v každém střídání. „Musíme v tom hlavně pokračovat, vždycky je co zlepšovat. Obzvlášť nyní, kdy se blíží play off, budeme muset naše výkony ještě stupňovat, abychom pomohli týmu,“ říká skromně.

Plzni tak skončila bodová série, která čítala šest utkání, navíc soupeři opět začínají nepříjemně dýchat na záda. „Bolí to hodně. Bojujeme o každý bodíček, máme ještě osm zápasů do konce základní části a na každý se musíme připravit na sto procent. Nyní jsme prohráli jeden zápas, svět se nebortí. V pátek máme doma Litvínov, budeme stoprocentně připravení a jdeme si pro vítězství, vyhlašuje odhodlaně.

Jak již bylo řešeno, plzeňská dvaačtyřicítka vstřelila dnes dva góly. Nejprve po parádním úniku v oslabení, poté dorážkou na brankovišti, kdy byl nejprve zásah připsán parťákovi Bulířovi. „Hodně se přede mnou otevřel prostor, ani nevím, co se tam stalo. Měl jsem větší rychlost než obránce, zkusil jsem se tam tak natlačit, naznačil trošku gólmanovi, který se hned položil a já to pouze dával kolem betonu. Myslím si, že třetí gól jsem dal také já, ale to je jedno, kdo ten gól dá,“ uzavírá.