DTS U15 - 3. KOLO

Deváťáci mají za sebou třetí kolo Dlouhodobé Turnajové Soutěže!

DTS je součástí výchovy mládeže a podporuje hráče ve vývoji tím, že kromě ligy dává možnost klubům se potkat i s jinými soupeři.

Cílem projektu je pomocí nadstavbové soutěže dosáhnout navýšení počtu kvalitních utkání pro družstva nejstarší žákovské kategorie v klubech, které jsou součástí projektu Akademií ČSLH (případně i z klubů mimo projekt AČSLH, které vykazují výjimečně kvalitní práci s mládeží).

Každé přihlášené družstvo se během celého soutěžního období sezóny (říjen 2021 až březen 2022) zúčastní čtyř turnajů. Na každém z turnajů základní části se každé družstvo střetne vždy se dvěma soupeři (s každým 2x20 minut čistého času). Z toho celkem 3x na turnaji o 3 účastnících v základní skupině a 1x v rámci závěrečného finálového turnaje (rozdělení dle celkového umístění v kvalifikační skupině). Každý účastník v rámci své skupiny opět uspořádá 1 miniturnaj a 2x vyjede k soupeřům.

Finálové turnaje (dle umístění ve skupinách – systém nasazení o 1.-4.místo „všichni první“, o 5.-8.místo „všichni druzí“ o 9.-12. místo „všichni třetí“, o 13.-16. místo „všichni čtvrtí“, o 17.- 20. místo „všichni pátí“ a o 21.-23. místo „všichni šestí“) se hrají formou semifinále/finále a o pořadí. Výjimkou je turnaj o 21.-23.místo, který se hraje stejným systémem jako turnaje v zákl. skupinách. Právo na uspořádání finálových turnajů bude mít vždy ten klub, který měl v porovnání s ostatními účastníky daného turnaje nejlepší výsledky v základní skupině (nejvíce bodů, případně lepší brankový rozdíl, atd.)

Hracím dnem budou vždy středy. Nevzniká tak termínová kolize se ŽL a s VTM.

Kategorie v sezóně 21/22: pro hráče r.n. 2007 (a navíc max. 8 hráčů r.n. 2008 a ml.) – družstvo je možné pro turnajová utkání doplnit o „hostující“ hráče z klubů ve spádové oblasti (v případě dohody o uvolnění s mateřským klubem). Hráči hrají na platné registrace („hostující“ hráči na registraci svého klubu)

Rozdělení družstev do zákl. skupin (částečně odlišní soupeři oproti ŽL)
SKUPINA „A“- K. Vary / Salzburg / Sparta Praha / Ml. Boleslav / Kladno / Č. Budějovice
SKUPINA „B“- Škoda Plzeň / Liberec / Litvínov / Hr. Králové / Wolves Plzeň / Chomutov
SKUPINA „C“- Slavia Praha / Pardubice / Jihlava / Telč / Hvězda Praha / Tábor
SKUPINA „D“- Vítkovice / Třinec / Olomouc / Zlín / Brno

Herní systém v kvalifikačních skupinách
- V každém kvalifikačním turnaji hrají 3 družstva (ve skupině D má vždy 4. a 5. družstvo volno) každý s každým 2x20 minut čistého času.
- Každých odehraných 20 minut se bodově hodnotí jako samostatný zápas do dlouhodobé turnajové tabulky. V případě nerozhodného stavu po 20ti odehraných minutách, se pojedou 3 nájezdy na každé straně, případně systémem 1-1 až do rozhodnutí. Použvá se „tříbodový“ systém hodnocení každého zápasu (V-3b.,Vsn-2b., Psn-1b.,P-0b.).
- Úprava ledu je po každých odehraných 40ti minutách, rozbruslení (10´) je před každým utkáním v turnaji.
- Tresty jako v utkání ŽL (v případě vyššího trestu může hráč v následujícím utkání nastoupit).


Výsledky zápasů 1. kola (27.10.2021) - Plzeň

Plzeň - Liberec 2:4, 0:2

Plzeň - Litvínov 3:1, 2:1

Litvínov - Liberec 0:2, 1:5


Výsledky zápasů 2. kola (17.11.2021) - Liberec

Liberec – Chomutov 1:0, 3:0

Chomutov – Plzeň 0:2, 1:2

Liberec – Plzeň 2:1, 2:3sn


Výsledky zápasů 3. kola (9.2.2022) - Litvínov

Litvínov – Mountfield 1:3, 4:0

Litvínov – Plzeň 0:2, 2:0

Plzeň - Mountfield 0:3, 2:3sn