Preview 57. kolo

Indiáni se při nedělním odpoledni postaví Rytířům!

Západočeši se v duelu dvou modrobílých celků postaví Kladnu, se kterým zatím letos ztratili ve třech střetnutích jediný bod.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
RYTÍŘI KLADNO

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
27. února 2022
57. kolo Tipsport extraligy

Již osm posledních vzájemných zápasů patřilo Plzni, která naposledy padla s Kladnem po divoké přestřelce 5:7 v závěru roku 2019 na jeho ledě. Stejný počet duelů opanovala Škoda proti Rytířům i před vlastními fanoušky, ve kterých padla naposledy v roce 2013.


Z tábora soupeře
Rytíři se vloni prokousali zpět do extraligy přes vítězství v základní části a následné série se Slavií, Porubou a Duklou. V dosavadním průběhu extraligy se dlouho prali se Zlínem o vyhnutí se přímému sestupu, nakonec je z toho ale boj o možné vyhnutí se i baráži, na dostřel je totiž místo třinácté a dokonce i postupové dvanácté. Naposledy si Kladno vyšláplo v poměru 3:1 i na třetí Pardubice.

Bodově mužstvo nejvíce táhne Tomáš Plekanec, který nastoupil ke všem jednapadesáti zápasům a zapsal rovných padesát bodů (17+33). O dvacet bodů zpět jsou Adam Kubík (20+10) a Nicolas Hlava (13+17). Nestárnoucí Jaromír Jágr, který nedávno oslavil již své padesáté narozeniny, je v mužstvu šestý, když vstřelil osm branek a jedenáct připravil pro své spoluhráče. Brankoviště výhradně patří Landonu Bowovi, který odchytal všechny minuty v sezóně až na pouhých dvaadvacet a úspěšnost zákroků vytáhl nad devadesát procent.

Úspěšnost početních výhod mají nižší pouze Liberec se Zlínem, hra v oslabení je dvanáctá. Více trestných minut posbírala jen vítkovická Ridera, na chlup stejná je i kolonka rozdaných hitů. Suma zlokovaných střel je devátá.


Výsledky posledních zápasů
Bílí Tygři Liberec 1
HC Škoda Plzeň 0
(0:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 16. Filippi (Klepiš).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Svoboda) – Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, Kremláček, Budík, J. Kindl (C), Kvasnička – Suchý, Kodýtek (A), Schleiss – J. Dufek, G. Thorell, F. Přikryl – M. Lang, Mertl, Dzierkals – Adamec, Malát, Dvořák.


Rytíři Kladno 3
HC Dynamo Pardubice 1
(0:0, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 32. A. Kubík, 38. Plekanec, 60. Hlava (K. Wood, A. Kubík) – 21. Říčka.
Rytíři Kladno: Bow (Janus) – K. Wood, Kehar, J. Suchánek, Ticháček, Dotchin, Baránek, Arzamascev – Babka, Donaghey, Zikmund – Plekanec, Pytlík, Melka – A. Kubík, Jágr, Hlava – Kuťák, M. Beran, M. Indrák.