Preview 58. kolo

AKTUALIZOVÁNO: Zápas na ledě Beranů odstartuje v 18 hodin! Poslední výjezd základní části, Plzeň vyráží do Zlína

Modrobílí se vydávají na svou poslední cestu v základní části. Představí se na ledě Zlína, který letos tuzemskou nejvyšší soutěž po 42 letech opouští.

AKTUALIZACE 4. 3. 16:30:


PSG BERANI ZLÍN
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

ZS Luďka Čajky, Zlín
4. března 2022
58. kolo Tipsport extraligy

Modrobílí v letošní sezóně na ledě Beranů zvítězili 2:1 a byl to první úspěch po třech nezdarech. Domácí výhry 4:0 a 4:1 naopak navázaly na loňské úspěchy 7:0 a 7:5.



Z tábora soupeře
Berani vloni zakončili základní část na třináctém místě, avšak letos je umístění nejhorší - patnácté. A to znamená jediné - přímý sestup do první ligy. První tříbodové vítězství vybojovalo PSG až v šestnáctém utkání, když doma skolilo Kometu Brno 5:3. Již nyní je jisté, že na stadion, kde vybojovala svůj historický titul, se Škoda minimálně rok nepodívá.

Přitom vedení do poslední chvíle dělalo, co mohlo. Nepříznivé výsledky již během aktuální sezóny znamenaly řadu změn. Odvolán byl trenér Svoboda, jehož místo aktuálně zaujal Luboš Jenáček. Dále Tomáš Mikúš zamířil do Karlových Varů, Jakub Šlahař do Frýdku-Místku, Tomáš Fořt, Oscar Flynn a Tomáš Hanousek do Mladé Boleslavi, Adam Zbořil do Komety či Peter Trška do Německa. Naopak na pomoc přišli z Rigy Roberts Mamčics a Patriks Zabusovs, z Chabarovsku Vladimir Michasjonok či z Brna Alexandre Mallet, z Vladivostoku Pavel Makarenko a z Mladé Boleslavi Valentin Claireaux. A právě Mallet na závěr února mužstvo opustil, vydal se vstříc německému vábení, následoval ho obránce Daniel Gazda, ten dohraje sezónu ve Finsku, konkrétně v Ilvesu Tampere. Další tři odchody byly oznámeny následně, Valentin Claireaux si vyhlédl Švýcarsko, Jakub Ferenc Německo a Jiří Karafiát Finsko. Jako poslední změna je zatím cesta Libora Kašíka rovněž do Finska.

V mužstvu nasbírali nejvíce bodů shodně Daniel Gazda s Antonínem Honejskem. Oba se zastavili na hodnotě 21, čtyřiadvacetiletý obránce nasázel jedenáct branek a deset asistencí, zkušený útočník nastřílel šest gólů a přidal patnáct přihrávek. Do branky nastoupili tři gólmani a všichni úspěšnost vytáhli nad devadesát procent - Michal Kořének, Daniel Huf i Libor Kašík.

Početní výhody Zlína jsou co do využití nejméně produktivní, hra v oslabení je jedenáctá. Zároveň Zlín posbíral třetí nejvyšší počet trestných minut, suma rozdaných hitů je šestá a stejně tak ta zblokovaných střel.


Výsledky posledních zápasů
HC Kometa Brno 4
HC Škoda Plzeň 3sn
(0:0, 2:2, 1:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 36. R. Holland (Vincour), 37. Šik, 44. P. Holík (P. Mueller, Tansey), rozh. náj. Krištof – 29. Kremláček (Dzierkals), 36. Schleiss (Kodýtek, Kaňák), 48. Malát (Dzierkals, M. Lang).
HC Škoda Plzeň: Pavlát – Kaňák, Čerešňák, Graňák, Kremláček, Budík, J. Kindl, Kvasnička – Suchý, Kodýtek, Schleiss – Blomstrand, G. Thorell, F. Přikryl – M. Lang, Malát, Dzierkals – Adamec, D. Soukup, Dvořák.


PSG Berani Zlín 2
HC Sparta Praha 3
(0:0, 0:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 47. Kubiš, 58. Zabusovs (Honejsek) – 24. Šmerha (Moravčík, M. Řepík), 44. M. Řepík (M. Forman, Sobotka), 49. M. Jandus (Z. Doležal).
PSG Berani Zlín: Huf – M. Novotný, Riedl, Talafa, O. Němec, Hamrlík, Suhrada, Kunst – Honejsek, R. Veselý, Zabusovs – Martinec, Hejcman, Köhler – P. Sedláček, Makarenko, Okál – Kubiš, Chludil, Fryšara.