Preview 59. kolo

Derby! Plzeň stylově končí základní část před svými fanoušky

Je konec! Nejdelší základní část tuzemské nejvyšší soutěže v historii spěje ke svému poslednímu kolu, ve kterém Škoda na svém ledě přivítá v západočeském derby Energii.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC ENERGIE KARLOVY VARY

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
6. března 2022
59. kolo Tipsport extraligy

Škoda může zaokrouhlit počet výher v derby před vlastními fanoušky na rovných deset. Během posledních devíti utkání navíc indiáni neztratili ani bod! Naposledy Karlovy Vary bodovaly v Plzni v prosinci roku 2015.


Z tábora soupeře
Energie vloni zakončila své putování základní částí na desátém místě, na pátou Plzeň ztratila osmnáct bodů. Nyní je pozice dokonce až třináctá, tedy bez účasti v play off, ale také mimo pásmo baráže. Dva zápasy před koncem dlouhodobé části je čtyřbodový rozdíl oběma směry. Z posledních deseti utkání vydolovaly Karlovy Vary pouze devět bodů, aktuální jsou tři nezdary.

Nejproduktivnějším hráčem i nejlepším střelcem mužstva je Tomáš Vondráček, který má vyrovnanou bilanci dvaceti gólů a stejného počtu nahrávek. V zádech má Jakuba Fleka, který odehrál o sedm utkání méně s bilancí 15+19. Mezi třemi tyčemi došlo k velké změně. Jednička Filip Novotný, který se s úspěšností zákroků vytáhl nad jednadevadesát procent, odešel do kádru Mountfieldu výměnou za Štěpána Lukeše. On, i Vladislav Habal, ovšem zůstávají pod hodnotou 90.

Početní výhody Energie jsou desáté nejproduktivnější, hra v oslabení je dokonce až třináctá. Suma posbíraných trestných minut je v rámci celé soutěže desátá, ta rozdaných hitů zcela nejmenší, avšak zblokovaných střel zase nejvyšší.


Výsledky posledních zápasů
PSG Berani Zlín 3
HC Škoda Plzeň 2sn
(0:1, 0:0, 2:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 46. P. Sedláček (Makarenko, R. Veselý), 47. Kubiš (M. Novotný, Hamrlík), rozh. náj. Okál – 4. Budík (Kodýtek, J. Dufek), 42. Bulíř (Čerešňák).
HC Škoda Plzeň: Svoboda (Pavlát) – Kaňák, Čerešňák, Graňák, Kvasnička, Budík, Hamšík, Pánek – Suchý, Kodýtek, Schleiss – M. Lang, Bulíř, Dzierkals – Blomstrand, G. Thorell, F. Přikryl – Dufek, Malát, Dvořák.


HC Energie Karlovy Vary 1
HC Sparta Praha 4
(0:0, 0:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 55. T. Rachůnek (Flek, T. Mikúš) – 26. R. Horák (Moravčík, T. Pavelka), 27. M. Forman (Chlapík, Z. Doležal), 43. Moravčík (Chlapík, M. Forman), 47. Dvořáček.
HC Energie Karlovy Vary: Š. Lukeš – Martin Rohan, Plutnar, Dlapa, Parkkonen, D. Mikyska, Pulpán, Weinhold – T. Rachůnek, T. Mikúš, Flek – Kulich, Hladonik, Vondráček – Koblasa, Černoch, Kohout – Průžek, Jiskra, Osmík.