Ohlasy 52. kolo

Vyrovnaný zápas, spravedlivá remíza, jen škoda druhého bodu, ohlíží se Jan Schleiss

Indiáni svedli na ledě Komety velkou přetahovanou, k vítězství měli blíže i dále, nakonec berou cenný bod.

„Od chvíle, kdy jsme inkasovali na 2:3 na začátku poslední tetiny, tak bod bereme. Myslím si, že to bylo vyrovnané utkání. Chvilku měli tlak domácí, pak jsme zase spoustu šancí měli my. Body se asi rozdělily po šedesáti minutách spravedlivě. Škoda jen, že druhý jsme nezískali následně v přesilovce, protože se domnívám, že jsme ji sehráli dobře. Jenže jsme nedali gól a nájezdy jsou loterie,“ ohlíží se Jan Schleiss.

Právě v nájezdech se radovalo Brno a zrovna proti Plzni již potřetí v sezóně. „Led byl dobře upravený, chtěli jsme gólmana kličkami rozpohybovat. Možná to byla ale hloupost, protože je velký, měli jsme jít do střel. Jenže paradoxně ve hře jsem si ho bekhendem udělal, ale zase jsem netrefil bránu,“ krčí smutně rameny.

Jihomoravané přitom hráli doslova o život, na nepostupovou třináctou pozici byl před utkáním náskok pouze dvoubodový. „Oni musejí, jsou daleko níže než my. Mají stále velice kvalitní mančaft, asi měli jen nějakou deku, že jsou takto dole. Podle mě je Brno silné mužstvo a tím, že se vrátili i lidi do hlediště, tak jim ten tlak pomáhají minimálně ze začátku vytvořit o to větší,“ popisuje a dodává, že za návrat fanoušků do arén je rád: „Je to super od chvíle, kdy se lidé vrátili na stadion. Je to úžasné, je to správný náboj pro ten zápas. Doufám, že už to takto bude napořád.“

Do utkání naskočila i celá řada plzeňských mladíků, marodka Škody je stále poměrně rozsáhlá. Více jak třetině kádru Škody bylo dvacet a méně let, více jak dvěma třetinám čtyřiadvacet a méně. „Podle mě všichni mladší kluci odvedli super výkon, můžeme na ně být pyšní. Jenom ať takto pokračují,“ chválí Jan Schleiss.

Dnešním bodem se indiáni udrželi i nadále v postupové čtyřce a tu, jak velí plzeňský útočník a odchovanec, nehodlají Západočeši pustit: „Chceme se tam udržet, byla by hloupost tvrdit něco jiného, když tam jsme pomalu celou sezónu. Byla by obrovská škoda z toho vypadnout takhle pár zápasů před koncem základní části, to bychom určitě byli naštvaní.“

Foto: Ivo Dostál