Ohlasy 58. kolo

Nájezdy již máme v hlavách, přiznává Michal Bulíř

Indiáni měli poslední venkovní zápas základní části dobře rozehraný, na půdě sestupujícího Zlína vedli o dvě trefy, nakonec však padli po samostatných nájezdech. Opět. Po čtyřzápasové absenci se do plzeňské sestavy vrátil nejproduktivnější hráč Michal Bulíř, který svůj návrat hned okořenil gólem.

Škodovka k poslednímu zápasu vyrazila do dalekého Zlína, nicméně dálnice D1 zapříčinila, že se začátek duelu musel o půl hodiny posunout. „Bylo to všechno hektické. Bohužel se vše sešlo tak, že cesta byla taková jaká byla, ale to určitě není důvod naší prohry. Za sebe nicméně můžu říct, že to pro mě bylo těžší, přece jen je člověk zvyklý být na stadionu dvě hodiny před zápasem, dostat se do svého režimu a to dnes vůbec nebylo,“ říká Michal Bulíř.

Nejproduktivnější hráč Škodovky do zápasu nastoupil poprvé od domácího duelu s Vítkovicemi. „Začátek pro mě byl těžší, přece jen je to nějakých dvanáct dní, co jsem pořádně nehrál. Byla potřeba nohy hodně rozhýbat, od druhé třetiny jsem se do toho začínal dostávat víc, pomohlo mi i tempo utkání,“ praví o svém návratu Bulíř.

Zápas se dlouho vyvíjel pro plzeňské barvy dobře, na začátku třetí třetiny se Škoda díky brance Bulíře dostala do dvoubrankového vedení, Berani však dokázali poslat utkání do prodloužení. Kde se stala chyba? „Dostali jsme smolný gól na 1:2, puk byl několikrát námi tečovaný, to se ale stává. Soupeře to záhy dostalo na koně a hned přidal druhý gól. Tým, který chce hrát o čtyřku, by si tyhle situace měl umět pohlídat,“ mrzí navrátilce do plzeňské sestavy.

V prodloužení obě mužstva hrála v početní výhodě, hostující trenéři dokonce sáhli k odvolání Miroslava Svobody, výhoda pět na tři Plzni ovšem nepomohla. Duel tak musely rozseknout samostatné nájezdy, které se Plzni vůbec nedaří, nevyhrála v nich letošní jediné utkání. „Já si myslím, že ty nájezdy máme již v hlavách. Těžko říct, co s tím. To je o individuálních dovednostech hráče. Já dnes jel první a netrefil jsem ani bránu, čímž to všechno začalo,“ dodává.

Indiáni i po dnešním zápase nadále drží čtvrté místo v tabulce, leč situaci nemají ve svých rukou. Soupeři okolo Plzně totiž budou hrát ještě o jedno utkání více. „Dnes nám to bohužel nesedlo, nicméně v neděli hrajeme poslední zápas proti Karlovým Varům. Rozhodně budeme chtít vyhrát a poté se uvidí,“ říká závěrem Michal Bulíř.