Ohlasy 59. kolo

Pokazili jsme si to sami, mrzí Vojtěcha Budíka

Pokud Plzeň chtěla postoupit přímo do čtvrtfinále, musela v dnešním zápase za každou cenu porazit Karlovy Vary. To se ovšem nepovedlo a díky ostatním výsledkům už je jasné, že i v letošním roce budou muset indiáni do předkola. To začíná již v pátek, na soupeře si Škodovka bude muset počkat do úterý.

Bohužel. Škodovka nezvládla důležité utkání s Karlovými Vary a po porážce 1:3 opustila pozice zaručující přímý postup do čtvrtfinále. „Všechno jsme měli ve svých rukách, nicméně pokazili jsme si to sami. Ve Zlíně jsme vedli 2:0, škoda toho. Dneska byly Vary lepší než my, zasloužily si vyhrát. My můžeme nadávat pouze sami sobě,“ mrzí Budíka.

Plzeň prožila takové malé déjà vu, v předešlé sezóně byla situace hodně podobná. „V loňském roce to bylo stejné. O bod nám nevyšel přímý postup do play off. Letos jsme měli sezónu také dobře rozehranou, škoda toho si to takhle pokazit v posledních dvou zápasech. Všechny nás to hrozně mrzí,“ dodává.

Mohla hrát před dnešní utkáním nervozita? Obou týmům přece jen šlo o hodně, indiáni bojovali o první čtyřku, Vary o naději na předkolo. „Jsme mladý tým, možná nemáme tolik zkušeností s takovými zápasy. Do utkání jsme se namotivovali dobře, nicméně jsme nepodali dobrý výkon a bohužel jsme prohráli. Kdybychom vyhráli se Zlínem a dnes s Energií, situace mohla být úplně jiná,“ říká smutným hlasem Vojtěch Budík.

Základní část skončí v úterý, Plzeň ale již hrát nebude. Jaký je tedy následující program Škody? „Zítra máme normálně trénink, v úterý poté volno. Trošku si od hokeje odpočineme a následující dny už se budeme opět plně připravovat. Předkolo začíná již v pátek.

Soupeře zatím modrobílí nevědí, jak se tedy nejlépe na vrchol sezóny připravit? „Dobře potrénujeme a uděláme vše pro to, abychom předkolo vyhráli, ať budeme hrát s kýmkoliv. Bude to bitva o každý kus ledu. Dneska to nebylo dobrý, musíme se zlepšit do dalších zápasů,“ praví plzeňský obránce.

Oproti loňské sérii s Olomoucí budou moci na stadionu fanoušci. „Konečně budeme mít výhodu domácího prostředí. Doufáme, že nás přijde hodně lidí podpořit a poženou nás dopředu,“ říká závěrem Vojtěch Budík.