Preview PK1 a PK2

Startuje play off! Plzeň hostí Mladou Boleslav

Modrobílí se popatnácté v řadě kvalifikovali do bojů o mistrovský pohár a první krok přichází nyní, na západ Čech míří Mladá Boleslav.



HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
BK MLADÁ BOLESLAV

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
11. a 12. března 2022
1. a 2. zápas PK

Modrobílí s Bruslaři zkříží letos hokejky již pošesté. V přípravě si navzájem vyloupili stadiony a vyrovnaná bilance pokračovala i poté, když v Tipsport extralize dvěma výhrami lépe začala Mladá Boleslav, avšak poslední dva duely zase patřily Škodě. V bodové terminologii byli úspěšnější Středočeši při skóre 10:8.

Z tábora soupeře
Bruslaři loňskou základní část zakončili na třetím místě s šestibodovým náskokem na indiány. Letos byli úspěšnější modrobílí, kteří z šesté pozice mají na jedenáctou Mladou Boleslav náskok patnácti bodů.

Přitom Středočeši začali sezónu skvěle, dlouho se rvali o přímý postup do čtvrtfinále, avšak z posledních čtrnácti duelů vybojovali pouze tři vítězství. U týmu navíc na vlastní žádost v průběhu ledna skončil trenér Pavel Patera, odešli také Petr Šidlík, Valentin Claireaux či do Plzně Jan Dufek. Naopak na pomoc přišli Adam Raška, Tomáš Fořt, plzeňský odchovanec Matyáš Kantner, Oscar Flynn a Tomáš Hanousek.

Dalším faktorem také bylo zranění Davida Šťastného, jenž posbíral "pouze" dvaadvacet bodů (10+12). Vloni to přitom bylo o třicet více. V útoku byl tak největším ohrožením pro soupeře Pavel Kousal, jenž nasázel patnáct branek a přidal dvacet asistencí. V zádech má Ondřeje Najmana (12+16) a nejlepšího střelce mužstva Jakuba Kotalu (18+6).V brankovišti hostí se pravidelně střídali Gašper Krošelj s Janem Růžičkou, oba zůstali pod hodnotou jednadevadesát.

„Je to pro mě speciální motivace, ale řekl bych, že i pro celý tým. Dílčí díl jsme splnili. Dostali jsme se do předkola play off. Tíha z nás teď může spadnout. Můžeme překvapit favorita,“ řekl pro klubový web explzeňský Jan Eberle, který je jedním z celé řady hráčů, kteří budou bojovat jak proti svému mateřskému klubu, tak minimálně proti svému bývalému zaměstnavateli.

Početní výhody co do využití měli horší v celé soutěži pouze Rytíři a Berani, schopnost čelit soupeřům v oslabení pak byla zcela nejhorší. Pouze dva týmy posbíraly méně trestných minut, suma rozdaných minut je čtvrtá a zblokovaných střel zcela nejmenší.


Výsledky posledních zápasů

HC Škoda Plzeň 1
HC Energie Karlovy Vary 3
(0:0, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 25. Blomstrand (G. Thorell, Bulíř) – 34. Kohout (Černoch), 51. Koblasa (Pulpán), 60. Havlín.
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Svoboda) – Kaňák, Čerešňák (C), Graňák, Kvasnička, Budík, Hamšík, Malák – M. Lang, Mertl (A), Dzierkals – Suchý, Bulíř, F. Přikryl – Malát, Kodýtek (A), Schleiss – Blomstrand, G. Thorell, J. Dufek.


BK Mladá Boleslav 2
HC Oceláři Třinec 3pp
(1:0, 1:2, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 19. Stránský, 21. Šťastný (Moravec) – 26. Dravecký (Kofroň), 39. O. Kovařčík (Roman, Mazanec), 65. Hrehorčák (Vrána).
BK Mladá Boleslav: Krošelj (34. Růžička) – Moravec, Ševc (C), Pýcha, Pláněk (A), Lintuniemi, Fillman, Jánošík – Raška, Kotala, Šťastný – Flynn, Najman, Kousal – Lunter, Fořt, Kelemen – Eberle, Bičevskis, Stránský (A)