Plzeň sice opět nevyhrála, ale diváci výkon ocenili potleskem

P l z e ň - Domácí HC LASSELSBERGER PLZEŇ hostil na svém ledě lídra tabulky, nově pojmenované HC MOELLER PARDUBICE. Nejvíce na ledě zářil David Pospíšil, jenž přišel k modrobílým právě z východních Čech.“ Odehráli jsme výborné utkání a o play off se ještě popereme,“ uvedl střelec dvou branek. Plzeň už dlouho nevyhrála po základní hrací době, ale diváci zaslouženě poděkovali hráčům za předvedený výkon potleskem.

Za hosty přišel zhodnotit utkání asistent trenéra Jiří Seidl, který s předvedenou hrou byl spokojen. Odehrálo se vyrovnané utkání. Začátek nám sice nevyšel, když jsme prohrávali už dvoubrankovým rozdílem, ale naštěstí se nám podařilo rychle odpovědět kontaktním gólem. Myslím si, že od půlky zápasu jsme měli už navrch. Lépe se nám dařilo kombinovat i fyzicky jsme na tom byli lépe než Plzeň.“

Miroslav Přerost zcela souhlasil s hodnocením Jiřího Seidla. Utkání bylo vyrovnané a s výsledkem jsme spokojeni. Po dlouhé době se hrál v Plzni atraktivní hokej pro diváky,“ vyjádřil spokojenost nově jmenovaný hlavní trenér Plzně. V utkání proběhla řada šancí na obou stranách, ale málo se proměňovaly. Po vyrovnávacím gólu na 2:2 si tým přestal věřit a přestal fungovat. Pak jsme bohužel obdrželi branku, která skóre otočila, ale podařilo se nám zaslouženě, ale se štěstím vyrovnat,“ uvedl lodivod modrobílého týmu. Z utkání musel odstoupit Milan Nedoma. “Po Milanově rychlém vyšetření jsme zjistili, že má těžký otřes mozku!“ V utkání se představily hned tři nové akvizice v plzeňských barvách. “Se všemi jsme spokojeni, můžu jejich výkon hodnotit jen pozitivně.“

Hodně nebezpečných střel muset pokrýt mladík Marek Schwarz, jenž předvedl opět skvělý výkon. “Odehráli jsme výborný, i když hodně těžký zápas. Měl jsem dost štěstí, protože na mě šlo hodně nebezpečných střel. Ten výsledek jsme doslova vybojovali,“ vyjádřil se stručně o zápase Schwarz.

David Pospíšil by mohl po utkání skvělou náladu jen krájet. Jako obvykle rozdával úsměvy na všechny strany a neustále vtipkoval. Ten můj první gól na 2:0 padl dost záhadně. Dostal jsem přihrávku a jel jsem sám na brankáře. Než jsem dojel na modrou, tak jsem stále nevěděl, co udělám. Když jsem ji přejel, napadlo mě, že mu to vystřelím mezi betony. Když jsem k němu ale dojel, zjistil jsem, že je má u sebe. Tak jsem zpanikařil a zastavil. Pak zpanikařil on, když viděl, že jsem zastavil a oba jsme na sebe koukali, co to děláme. Tak jsem trochu zamíchal s pukem a podařilo se mi to tam dát,“ popisuje gólovou situaci kapitán Plzně a vzápětí popisuje i svoji druhou gólovou strefu. Vyměnil jsem si to s Pavlem Vostřákem. On pak vystřelil a mě to trefilo někam do nohy. Proto se Pardubice začali s rozhodčím dohadovat, ale žádný úmysl v tom být nemohl, protože ten puk mě trefil za jízdy a já nohou vůbec nepohnul,“ popsal dva své zásahy Pospíšil, jenž okomentoval i průběh celého utkání. “Nástup jsme měli výborný, když jsme celkem brzo vedli 2:0. Pokles ovšem přišel s obdržením kontaktního gólu. Ty obdržené branky jsme dostat vůbec nemuseli, ale zase tam bylo hodně jiných šancí.“ Pospíšil ještě v minulém roce nastupoval za opačný tým, se kterým bojoval o titul, ale vůbec si to nepřipouštěl. “Snažil jsem se to brát jako normální zápas. Dříve jsem byl v takových utkáních dost přemotivovaný, ale dnes si to tak neberu. Hraji tam, kde jsem. Dostat se do play off bude hodně těžké, ale v každém případě se o něj ještě popereme.

Svůj názor na odehrané utkání přišel sdělit nový hráč Milan Buďa. Můj premiérový zápas se odehrál s vysokým nasazením, jelikož Pardubice jsou výborný tým,“ krátce zhodnotil hru útočník, který ovšem musí stále nastupovat za svůj tým. “Jsem stále hráčem Ústí, takže zítra zase jdu na trénink se svým týmem, se kterým mě čeká zápas,“ řekl na závěr Buďa, jež ovšem poprvé v extralize nenastoupil. Má za sebou starty v karlovarském i v pardubickém dresu.