Třináctka, šťastná či nešťastná?!

P l z e ň - Třinec a Plzeň mají letos jedno společné, v obou klubech letos vyráběli dres se jmenovkou "Schwarz". V současnosti plzeňský gólman stál v brance Ocelářů ve vzájemném zápase 19. října, ve kterém se Plzeň naposledy radovala z tříbodového zisku. Hokejový osud jej poté zavedl právě na západ Čech. Nedělní zápas Plzně a Třince začíná v 17:00 na třineckém ledě.

Oceláři ještě v sobotu večer dohrávali utkání pátečního kola. Na Slavii Moravanům scházeli nejproduktivnější hráč Zdeněk Skořepa a zkušený obránce Petr Jančařík. Oceláři podlehli rozjeté Slavii 1:3, náskok na Plzeň se tak z 11 bodů nerozšířil.

Třinečtí se pohybují v klidných patrech extraligové tabulky, přesněji na šestém místě, se sedmibodovým náskokem na deváté Karlovy Vary. Mužstvu pomohl návrat gólmanské jedničky Vlastimila Lakosila, který hned po svém návratu vychytal čisté konto v Českých Budějovicích.

Tradiční zbraní Ocelářů je útok. S 80 góly je třinecký útok třetí nejlepší v lize, ovšem defenzivní činnost je naopak druhou nejhorší v lize, také 80 gólů. Na svém ledě Oceláři příliš body nerozdávají. Ze třinácti zápasů devětrát vyhráli, jednou remizovali (Livínov) a dvakrát prohráli v normální hrací době (Pardubice, Sparta) a jednou v prodloužení (Karlovy Vary).

Oba soupeři se letos utkali již dvakrát. V premiérovém souboji Plzeň neudržela na severu Moravy nadějné dvougólové vedení a prohrála 3:2. Na svém ledě stejným výsledkem svému soupeři porážku v již zmiňovaném zápase oplatila, taktéž 3:2.

HC Oceláři Třinec - HC Lasselsberger Plzeň 3:2 (0:1,3:1,0:0)
Branky a přihrávky: 23. Pletka (R. Král), 24. Jančařík (Skořepa), 29. Pavelek (Janků) - 7. Výborný (Nedoma), 21. Z. Sedlák (J. Straka, Andrašovský).

HC Lasselsberger Plzeň - HC Oceláři Třinec 3:2 (0:1,1:1,2:0)
Branky a nahrávky: 6. Krátoška (Vobořil), 48. Jindřich (Pospíšil), 55. Andrašovský (Straka, Pospíšil) - 18. Pletka (Král), 25. Pletka (Bordowski, Král)

vs. HC Oceláři Třinec HC Lasselsberger Plzeň
Bilance týmů v extralize
Postavení v tabulce 6. 12.
Skóre 80:80 61:75
Výhry 13 9
Remízy 1 4
Prohry 13 14
Body 41 30
Hráči
Nejproduktivnější hráč Skořepa - 24 (12+12) Pospíšil - 21 (7+14)
Nejlepší střelec Skořepa – 12 Straka - 10
Nejvíce trestných minut F.Štefanka - 61 Krátoška - 70
Nejlepší +/- Pavelek - +10 Nedoma - +3
Brankáři Lakosil - 92,31 % Schwarz - 93,18 %

Sestavy mužstev z minulého kola

Třinec: Lakosil - Žabka, R. Procházka, Houdek, Malinský, Jan Kudrna, F. Štefanka, Hunkes - Janků, Martynek, Pavelek - Melenovský, R. Král, Pletka - Bordowski, Polanský, Zbořil - Hebar, Ivan, Vítek..

Plzeň: Schwarz - Dobroň, Hanzlík, Nedoma, Výborný, Cartelli, Klaus - Dvořák, Straka, Andrašovský - Buďa, Pospíšil, Matějovský - Vostřák, Hurtaj, Šaffer - Polák, Švík, Důras.