Jan Dufek před PK5

Hrajeme opět o přežití, musíme makat dál, ví Jan Dufek

Modrobílí se chystají na rozhodující střetnutí série s Mladou Boleslaví. Naposledy fotbalovým vítězstvím 1:0 doslova utekli hrobníkovi z lopaty, po dni volna je ale již čeká střetnutí stejně důležité.

„Kdybychom prohráli, tak pro nás sezóna končí. S tím jsme i do utkání šli, chtěli jsme tam nechat všechno,“ popisuje Jan Dufek. Hráč, který čtvrté střetnutí rozhodl, byl totiž jediný, který se dokázal prosadit.

Síť přitom rozvlnil již po necelých čtyřech minutách hry, věřil ale sám, že by trefa nakonec mohla být vítězná? „Těžko říct, play off bývá o jednom gólu. Jsem hlavně rád, že jsme se semkli a zvládli zbytek zápasu bez inkasované branky,“ říká. Škoda skutečně bojovala do roztrhání těla a podobně chce přistoupit k rozhodujícímu pátému utkání. „Určitě. Vyzkoušeli jsme si, že to funguje, když do toho jdeme naplno. Zase to bude zápas o přežití, takže nám ani nic jiného nezbývá,“ vysvětluje a dodává: „Já doufám, že jsme se hlavně poučili z těch přechozích zápasů, ve kterých jsme vedení ztratili. Něco jsme si k tomu v kabině řekli a úkoly, které nám byly dány, jsme plnili. To byl ten největší rozdíl.“

Pětadvacetiletý forvard přitom na západ Čech zamířil v úvodu prosince, v pětadvaceti duelech ale zapsal svůj premiérový gól. „Je to nepříjemné. Ale je to sport, takové věci se ději, určitě jsem v historii nebyl jediný. Jsem rád, že to tam konečně spadlo, ještě v tak důležitém zápase, určitě mě to potěšilo,“ vypráví a dodává: „Zápasy jsou tak vyhrocené a těžké, že jsem nějakou deku nepociťoval. Ale určitě mi to pomůže do dalších duelů a sebevědomí trochu navýší.“

Gól byl přitom výstavní, po krásné příhře Michala Bulíře od pravého Mantinelu Jan Dufek s čistou hlavou potáhl kotouč, v klidu zamířil a trefil přesně mezi betony svého exspoluhráče Krošelje. „Já jsem na něho řval o přihrávku, na druhou stranu Bulda má obličej i vzadu, takže těžko říct, jestli mě slyšel nebo o mně věděl. Každopádně mi to parádně přihrál, přistálo mi to přesně na hokejku,“ chválí svého parťáka.

Jak již bylo řečeno, v úvodu prosince si oba celky vyměnily hráče, do středních Čech zamířil odchovanec Škody Matyáš Kantner. Oba přitom v sérii již zaznamenali jednu vítěznou trefu. „S Matyášem, abychom nemuseli nic řešit, jsme si vlastně i vyměnili klíče od bytů. To, že jsme v play off narazili zrovna na Bolku, je pro mě samozřejmě motivace navíc,“ přiznává na závěr.

Foto: Jan Pavlíček