Ohlasy PK5

Zklamání je obrovské, sezóna skončila velmi brzy, mrzí Michala Bulíře

Utkání kdo s koho vyšlo lépe Mladé Boleslavi, která vyhrála na západě Čech 3:2. Hosté do utkání vstoupili lépe, dostali se do vedení a i když Škodovka zásluhou Michala Bulíře vyrovnala, nedlouho poté si vzali Bruslaři vedení zpět, které již nepustili. Modrobílým stejně jak minulý rok končí sezóna již v předkole.

Je dobojováno. Páté utkání zvládla lépe Mladá Boleslav, která zvítězila 3:2 a stejným poměrem i v celé sérii. „Zklamání je obrovské. Já jsem osobně po několika letech bez play off a nevím co teď budu dělat. Sezóna skončila velmi brzy, což takhle nikdo určitě nechce. Každý chtěl napravit to, co se nepovedlo vloni s Olomoucí, avšak se to nepodařilo ani letos,“ mrzí Michala Bulíře.

A jak samotný hráč viděl rozhodující zápas předkola? „Určitě byla škoda, že jsme dostali první gól zápasu. Možná z nějaké přemíry snahy jsme byli až moc nahecovaný. Vždycky je těžké zápasy dotahovat, nám se to dnes povedlo, ale nedlouho poté jsme zase dostali gól a následně už jsme to nedotáhli,“ dodává nejproduktivnější hráč plzeňského celku.

První duel zvládla lépe Škodovka a i v tom druhém měla k výhře velmi blízko. Jak i Michal Bulíř potvrdil, otočené zápasy číslo dva a tři byly rozhodující pro celou sérii. „Bohužel se nám to stávalo i v průběhu sezóny. Častokrát jsme vedli, ale vedení jsme nedokázali udržet a tudíž ten druhý domácí zápas mohl být pro celou sérii klíčový. Mohli jsme jet do Boleslavi za stavu 2:0 a stačil by nám urvat jeden zápas, to je ale teď již minulost. Sérii provázelo několik smolných gólů, v play off bohužel takové góly padají a Boleslav měla toho štěstí více,“ říká Bulíř.

Jak již bylo řečeno, Michal Bulíř se stal nejproduktivnějším hráčem v plzeňském dresu, avšak ani jeho body k postupu do čtvrtfinále nepomohly. „Je hezké, že sezóna šla podle mých představ, zažil jsem v Plzni krásnou bodovou sezónu, bohužel nebylo to přetavený v podobě prvního kroku, což byl postup do čtvrtfinále. Osobní statistiky se po základní části mažou a myslím si, že v historii se poté na to moc koukat nebude.

A už samotný hráč tuší, zda to byl jeho poslední zápas v plzeňském dresu? „Ještě není vše vyřešené, ale jsou ve hře ještě nějaké možnosti. Uvidíme, zda nevyjde nějaké zahraničí a podle toho se budou odvíjet další kroky. Nabídka musí dávat smysl pro mě i rodinu, to je pro mě to nejdůležitější,“ říká závěrem Michal Bulíř.

FOTO: Roman Turovský