Změny v kádru A týmu

V A týmu HC Škoda Plzeň končí šestice hráčů, jednání s dalšími probíhají

Plzeňští indiáni po bohužel brzkém konci sezóny mají za sebou už i pohovory s hráči na vyhodnocení právě skončeného ročníku. A ještě před společným rozloučením se sezónou s fanoušky, které se koná dnes, vám přinášíme přehled změn v týmu, které jsou již oficiální.

Rozloučení se sezónou pro fanoušky

V týmu nebude pro další ročník pokračovat trojice obránců – Jakub Kindl, Dominik Graňák a Viktor Lang, kterého po většinu sezóny provázely zdravotní obtíže. S Peterem Čerešňákem klub jedná o prodloužení spolupráce. Nejistá je situace ohledně Davida Jiříčka, kdy se hráčovy další kroky budou odvíjet podle výsledku draftu NHL v letošním roce. I u Jiříčka má HC Škoda Plzeň zájem o jeho pokračování. Ostatní obránci jsou pod smlouvou s klubem.

V útočných řadách se rozloučíme s Michalem Bulířem, Gustafem Thorellem a Janem Dufkem. Jednání probíhají s Martinsem Dzierkalsem a rozhodnuto by mělo být nejdéle výhledově do jednoho měsíce, pravděpodobně i dříve. U Pavla Musila, jehož většinu sezóny trápily zdravotní problémy, je situace nejistá s ohledem na hráčův zdravotní stav. Pro tuto chvíli je vše otevřené. Další útočníci jsou pod smlouvou s klubem, stejně jako brankářské duo.

Hráčům, kteří v našem klubu nebudou pro příští sezónu pokračovat, velice děkujeme za vše, co v našich barvách odvedli. Přejeme jim mnoho štěstí a zdraví do budoucna, ať už do jejich sportovních kariér, tak do osobních životů.

Mladí hráči, kteří hráli ať už pravidelně či nárazově za A tým, i nadále pokračují v naší organizaci. Jednání rovněž probíhají ohledně trenérského obsazení a jasno by mělo být v druhé polovině následujícího týdne.

Vedení HC Škoda Plzeň pracuje na vhodném doplnění kádru s cílem jej posílit pro následující ročník. Fanoušky budeme informovat, až dané spolupráce budou stvrzeny všemi potřebnými podpisy a příchody budou oficiální.