Junioři před ČF5

Juniory čeká rozhodující bitva série! Trenér Vojan: Rozhodne momentální nastavení hlav hráčů

Plzeňští junioři po čtyřech zápasech s Pardubicemi hlásí vyrovnaný stav čtvrtfinálové série. Ta se hraje na tři vítězné duely, v úterý tedy v LOGSPEED CZ Aréně půjde o vše!

5. zápas čtvrtfinále ONLINE: Plzeň vs. PARDUBICE od 17:00!

Modrobílí opanovali základní část DHL extraligy juniorů, Pardubice, kterým dlouho hrozil dokonce sestup, předvedly famózní závěr a vyhouply se až na příčku osmou. Oba celky poté zvládly nástrahu osmifinálových skupin a osud je proti sově svedl ve čtvrtfinále. „Myslím, že je to asi nejtěžší soupeř ze spodní čtyřky. Má velmi zkušené mužstvo a vyspělé hráče. Disponují výbornou ofenzívou i spolehlivou defenzívou. Čeká nás skvělá série,“ říkal před startem bojů lodivod indiánů Petr Vojan.

A měl pravdu, výchozí pozice po dlouhodobé části se smazaly a že je play off jiná soutěž, se jen potvrdilo. Východočeši hned na úvod vyloupili led Škody, která sice dohnala manko 0:2, ovšem přibližně dvě minuty před třetí sirénou musela do čtyř, čehož hosté využili k rozhodující trefě. Tu následně hosté stvrdili dvakrát do prázdné klece indiánů.

O den později Západočeši do utkání vlétli jako velká voda, soupeře k ničemu nepustili a vybudovali si pohodlný náskok 3:0 již po necelých jedenácti minutách. V Pardubicích nejprve mečbol po výsledku 6:3 získalo Dynamo, aby ale o den později prakticky po stejném skóre o něj zase přišlo.

Série, stejně tak jako ta Sparty s Brnem a Bruslařů s Třincem, dospěje až do svého rozhodujícího rozuzlení v úterý devětadvacátého března, v LOGSPEED CZ Aréně se startuje v 17:00. „Vyrovnanou sérii jsem očekával, soupeř má velkou kvalitu, tu prokazoval i v sezóně. Bude to zápas o všechno, takže rozhodne momentální nastavení hlav hráčů. To, jak ten moment zvládnou a jak se s tím vším poperou,“ říká hlavní trenér Škody.

V útoku indiánů se v sérii nejvíce daří Václavu Adamcovi, který ve čtyřech duelech nasázel tři branky a přidal čtyři asistence. Průměr bod na utkání mají poté Vladimír Kremláček (2+2), Marek Kopic (1+3) a Jan Slanina (3+0). V dresu Východočechů jsou nejproduktivnější se šesti body za shodnou bilanci čtyř branek a dvou přihrávek Robin Kaplan a Daniel Herčík. V brankovišti shodně na obou stranách odchytali necelých 170 minut Michal Borovička a Josef Němeček s úspěšností zákroků nižší než devadesát procent. A dva gólmani zvládli něco málo přes minut sedmdesát s hodnou mnohem vyšší - Jakub Vondraš a Maxmilian Kadlc.

Více branek (o jedinou) v sérii nastřílelo Dynamo - patnáct ku čtrnácti. Oba celky jsou na vrcholu využití přesilových her ze všech čtvrtfinalistů, o něco lépe, téměř třicet procent, hlásí Pardubice.


Výsledky série
22.3.2022 - HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice 2:5 (1:2, 0:0, 1:3)
Branky a nahrávky: 20. Slanina, 52. Slanina (Soukup, Kvasnička) – 8. Herčík (Šťastný), 11. Kaplan (Herčík), 58. Pavlata (Kaštánek, Lichtag), 59. Herčík (Kaplan, Štetka), 60. Lichtag (Pavlata, Chabada).
Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:5.
HC Škoda Plzeň: Němeček (Vondraš) – Houdek, Dolhý, Hamšík, Pánek, Kremláček, Malák – Kvasnička, Eremiáš, Kopic, Adamec, Soukup, Dvořák, Slanina, Marcel, Malát, Ženíšek, Dáňa.
HC Dynamo Pardubice: Borovička (Kadlc) – Hebek, Kubíček, Nedelka, Tvrdík, Chabada, Koudelka, Kaštánek – Štetka, Pavlata, Lichtag, Herčík, Costa, Paleček, Novotný, Šťastný, Kaplan, Gromadzki.

23.3.2022 - HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice 3:2 (3:1, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Ženíšek (Dvořák), 6. Slanina (Malát, Adamec), 11. Kopic – 16. Štetka (Kaštánek, Pavlata), 47. Stetka (Gromadzki, Chabada).
Průběh utkání: 3:0, 3:2.
HC Škoda Plzeň: Němeček (Vondraš) – Houdek, Dolhý, Hamšík, Pánek, Kremláček, Malák – Kvasnička, Kopic, Adamec, Korčák, Soukup, Dvořák, Slanina, Marcel, Malát, Ženíšek, Dáňa.
HC Dynamo Pardubice: Borovička (11. Kadlc) – Hebek, Kubíček, Nedelka, Tvrdík, Chabada, Koudelka, Kaštánek – Štetka, Pavlata, Lichtag, Herčík, Costa, Paleček, Novotný, Šťastný, Kaplan, Gromadzki.

26.3.2022 - HC Dynamo Pardubice - HC Škoda Plzeň 6:3 (0:0, 3:1, 3:2)
Branky a nahrávky:
24. Šťastný, 30. Herčík (Kaplan, Kaštánek), 38. Costa (, Kubíček, Štetka), 43. Kaplan (Šťastný, Nedelka), 45. Herčík (Šťastný, Kaštánek), 60. Kaplan (Pavlata, Kubíčke) – 28. Adamec (Kremláček, Kopic), 45. Kremláček (Adamec, Marcel), 55. Adamec (Kremláček).
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:3, 6:3.
HC Dynamo Pardubice: Borovička (Kadlc) – Hebek, Kubíček, Nedelka, Tvrdík, Chabada, Koudelka, Kaštánek, Štetka, Pavlata, Lichtag, Herčík, Costa, Paleček, Novotný, Šťastný, Kaplan, Gromadzki.
HC Škoda Plzeň: Němeček (Vondraš) – Houdek, Dolhý, Pánek, Kremláček, Malák, Kvasnička, Kopic, Adamec, Korčák, Soukup D., Dvořák, Slanina, Marcel, Soukup M., Malát, Ženíšek, Dáňa.

27.3.2022 - HC Dynamo Pardubice - HC Škoda Plzeň 2:6 (1:1, 0:4, 1:1)
Branky a nahrávky: 14. Kubíček (Herčík, Kaštánek), 54. Kaplan (Šťastný) – 1. Kremláček (Adamec, Kopic), 25. Dáňa (Marcel), 31. Malák (Adamec, Kopic), 33. Adamec (Malát, Dvořák), 39. Kvasnička (Dvořák, Soukup), 45. Marcel.
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:6, 2:6.
HC Dynamo Pardubice: Borovička (31. Kadlc) – Hebek, Kubíček, Nedelka, Tvrdík, Chabada, Koudelka, Kaštánek, Štetka, Pavlata, Lichtag, Herčík, Costa, Urban, Paleček, Šťastný, Kaplan, Gromadzki.
HC Škoda Plzeň: Vondráš (Němeček) – Houdek, Dolhý, Hamšík, Pánek, Kremláček, Vajner, Malák, Kvasnička, Kopic, Adamec, Soukup, Dvořák, Marcel, Malát, Ženíšek, Beránek, Dáňa.