Stříbrní druháci

Čtvrťáci vybojovali stříbro na turnaji v Hořovicích!

Mladí indiáni se poslední březnovou neděli vydali do Hořovic, kde se zúčastnili kvalitně obsazeného turnaje Hokejový Myšák 2022.

Turnaj hostil zimní stadion v Hořovicích a byl určen pro hráče ročníku 2012 a mladší. Účastnily se ho 4 týmy – HC Spartak Žebrák, HC Motor České Budějovice, Piráti Chomutov a Škoda Plzeň.

Systém celodenního klání byl jednoduchý - každý se popasoval s každým, časový rámec byl na jedno střetnutí 2 x 15 min, ale každý poločas se počítal zvlášť jako jeden zápas.

První dvojzápas se Žebrákem přišla remíza 1:1 a následný nezdar 0:2, druhý dvojduel s Českými Budějovicemi načala porážka 1:2, kterou následovalo vítězství 3:2, závěrečné boje s Chomutovem znamenaly úspěchy 6:0 a 2:0. Právě díky těmto vysokým výhrám se mladí indiáni nakonec díky lepšímu skóre umístili na druhém místě.

Za tým Škody byl vyhlášen jako nejlepší hráč turnaje Patrik Špindler.

„Bohužel díky prvnímu zápasu, který kluci odehráli bez bojovnosti, jsme se umístili na 2. místě. Pokud by předvedli stejný výkon, jako ve druhém a třetím zápase, tak bychom v turnaji dokázali zvítězit. Ale i přesto si myslím, že si kluci celý den užili a jsou šťastní za druhé místo. Za celou sezónu je musím pochválit, udělali velký pokrok a podařilo se nám dohnat ty ztracené roky, kvůli covidové pauze. Také rodiče si zaslouží pochvalu za jejich hlasité povzbuzování po celý turnaj,“ popisuje hlavní trenér Štěpán Hanzlík.

Tabulka
1. HC Spartak Žebrák - 11 bodů
2. HC Škoda Plzeň - 8 bodú
3. HC Motor České Budějovice - 8 bodů
4. Piráti Chomutov - 0 bodů

Sestava
Hariš, Vavrík, Sysel, Pulpán, Vojvodík, Nesteruk, Spörl, Veselý, Reiser, Kodl, Špindler, Častoral, Bednář, Lev, Spiller, Reithmaier, Sladký, Molek.