Příchod Vitaloš

Představujeme šestou posilu A týmu: Martin Vitaloš

Šestou potvrzenou posilou A týmu HC Škoda Plzeň pro nový ročník Tipsport extraligy se stává finalista slovenské extraligy Martin Vitaloš, který v plzeňské organizaci podepsal smlouvu na dva roky.

„Martin prošel slovenskou dvacítkou a v mladém věku už odehrál několik zápasů i za dospělou reprezentaci. Hráč s velkým potenciálem, kterého jsme určitou dobu sledovali a mluvili o něm s řadou lidí ze Slovenska,“ uvádí k podpisu smlouvy sportovní manažer HC Škoda Plzeň Tomáš Vlasák a dodává: „Dá se říct, že za pár let by to mohl být ‚nový Čero‘. Má stejné parametry – hodně vysoký kluk, dobře bruslí a je to pravák. Sázíme na to, že u nás bude hrát delší dobu, bude sezónu od sezóny růst a zařadí se mezi TOP beky.“

„Slyšel jsem o Plzni, že výborně pracuje s mládeží. A také, že mají rádi Slováky a že ti pak dostávají dost prostoru, jako naposledy to byl Peťo Čerešňák. Myslím si, že je to dobrá hokejová adresa,“ uvádí spokojeným tónem k podpisu dvouleté smlouvy Martin Vitaloš.

Martin Vitaloš

Martin Vitaloš je rodákem ze slovenské Bratislavy a odchovancem místního hokeje. Jako čerstvě osmnáctiletý vyrazil na své první zahraniční angažmá, konkrétně do švédské elitní juniorské soutěže do dresu Rögle. Zde působil dva roky. V rozhovoru z prosince 2019 pro hokejportal.net uváděl, že v kabině rozuměl, když se jeho spoluhráči bavili švédsky. Což určitě Ludwig Blomstrand ocení.

V tomto období zapsal i své nejvýraznější slovenské mládežnické reprezentační zkušenosti, když jako kapitán národní dvacítky vedl své vrstevníky na mistrovství světa.

Po dvou letech na severu se rozhodl pro návrat domů. „Nitru vnímám jako sympatický klub pro můj hokejový rozvoj,“ vysvětloval v roce 2020 Vitaloš. V klubu strávil rovněž dvě sezóny a v té právě skončené Nitra prohrála až ve finále, kdy v sérii 2:4 nestačila na Slovan Bratislava.

188 cm vysoký obránce vážící 95 kg s držením hole doprava přichází na západ Čech s velkou perspektivou a potenciálem. Prozatím podepsal smlouvu na dva roky.