Sezóna 6. třídy

Kluci jsou pracovití, hokej je baví a chtějí se zlepšovat, říká trenér šesťáků Daniel Dědič

Mladí indiáni završili sezónu, kterou konečně po covidových restrikcích odehráli kompletní.

A vedli si dobře, pod vedením trenéra Daniela Dědiče odehráli jednatřicet zápasů a zapsali šestnáct výher. Jedenáct utkání dokonce opanovali s dvojciferným počtem nastřílených branek.

Na rozdíl od starších kategorií, šesťáci nemají možnost bojovat o celkový mistrovských titul. Své boje zakončují v nadstavbě, kde mladí indiáni obsadili střed tabulky v konkurenci Lvů 2009, Wolves, Telče, Klatov, českobudějovického Motoru, Tábora a Soběslavi.


Trenér Daniel Dědič
Pane trenére, jak byste se za celou sezónou ohlédl?
Kluci kvůli covidu vlastně přeskočili pátou třídu, kde měli začít hrát na celé hřiště. Ze 4. třídy rovnou byli šesťáci. Takže jsme se museli učit hrát na velké kluziště a zjistit, že už to není minihokej a musejí více bruslit a naučit se vlastně, co hokej je a co obnáší. Ale postupem času to bylo lepší a lepší, takže sezónu hodnotím víceméně pozitivně. Jsem rád, že jsme ji konečně absolvovali celou.

Jak jste spokojený i s výsledky?
V první části jsme skončili druzí a postoupili do lepší skupiny nadstavby, což byl náš cíl. Abychom hráli s kvalitními soupeři a kvalitní zápasy, což se poté potvrdilo. Jen těžká utkání kluky mohou posouvat dále. Navíc jsme se zúčastnili na závěr sezóny jednoho turnaje, který byl kvalitně obsazen a sehráli jsme tam pět vyrovnaných a těžkých duelů.

Jaké těžké bylo dát do kupy hráče po prakticky roku bez hokeje?
Jak jsem již říkal, kluci přeskočili pátou třídu, takže bylo hodně práce. Ale musím říct, že hráči jsou pracovití, hokej je baví a chtějí se zlepšovat. O to bylo vše snaží. Ovšem nejde jen o hokej, ten rok jim chyběl celkově - pohyb ve skupině, hry i osobní kontakt. Doufám, že již vše pojede dál bez problémů.

Podařilo se alespoň trochu tu ztrátu dohnat?
Já si myslím, že ano. I s ohledem na předvedenou hru a výsledky. Na začátku sezóny jsme dostali velké příděly od soupeřů v předsezonním období, avšak na konci ročníku jsme s těmi týmy drželi krok a hráli hokejově i výsledkově vyrovnaná utkání. Když kluci budou nadále takto pracovití, věřím, že je začneme i přehrávat.

Co vás nyní ještě čeká?
Teď máme volno, ale již v polovině května bude následovat letní příprava. Tam budeme pracovat na rozvoji všech schopností a učení se novým dovednostem.

Pane trenére, děkuji za rozhovor!