Rozpis extraligy JUN

Juniorští mistři znají rozpis příštího ročníku DHL extraligy, doma startují s A týmem!

Po A týmu znají jízdní řád své soutěže i úřadující mistři - junioři HC Škoda Plzeň - tedy nejstarší mládežnická kategorie indiánů.

Zatímco extraliga dospělých začíná pro Západočechy v pátek šestnáctého září domácím soubojem s Olomoucí, junioři Škody vstoupí do bojů prakticky o dva týdny dříve.

V sobotu třetího září začnou pořádně zostra, představí se totiž v repríze letošní semifinálové série na Spartě. Na svém ledě se úřadující mistři objeví poprvé až v pátek šestnáctého září v souboji s Mountfieldem. Tedy ve stejný den jako A tým!

Na Plzeň čeká v tuzemské nejvyšší soutěži třináct protivníků. S každým se popasuje vždy čtyřikrát, dvakrát doma i venku. Jde o velkou změnu, protože vloni extraligu hrálo o šest mužstev více a soupeři na sebe narazili pouze dvakrát. Sestoupily ale České Budějovice, pražská Slavia, Chomutov, Havířov, Salzburg a Kladno.

Mezi hokejovou smetánkou se tak modrobílí popasují se Spartou, Libercem, Mladou Boleslaví, karlovarskou Energií, Třincem, Mountfieldem, Pardubicemi, Kometou, Jihlavou, Vítkovicemi, Zlínem, Olomoucí a Litvínovem.

Během dlouhodobé fáze na indiány čeká pětidílná domácí i venkovní série, tradiční reprezentační pauza na sklonku roku z důvodu konání mistrovství hráčů do dvaceti let a odehráno by mělo být v polovině března, o čtrnáct dní později než A tým. Hracími dny zůstávají pátek se sobotou.

Po základní části startuje play off pro osm nejlepších - čtvrtfinále se hraje na tři vítězné duely, semifinále a finále již na čtyři. Poražení semifinalisté se spolu navíc popasují dvakrát o celkový bronz.

Kompletní rozlosování ZDE!