Rozpis extraligy DOR

Mistrovský dorost zná rozpis soutěže, začne doma s pražskou Hvězdou!

Extraliga dorostu je rozlosována. Mistrovská Plzeň začne nadcházející ročník v polovině září domácím dvojzápasem proti pražským soupeřům.

Plzeňští dorostenci startují ve čtvrtek patnáctého září, kdy na svém ledě přivítají tradičně Hvězdu Praha, v sobotu o dva dny později zavítá na západ Čech, v repríze letošního finále, pražská Sparta. První fáze soutěže by dle plánu měla skončit v polovině listopadu zápasem proti kladenským Rytířům. Derby s Karlovými Vary se uskuteční 24. září v rámci čtvrtého kola v LOGSPEED CZ Aréně, odveta v lázeňském městě se odehraje 27. října.

Celkově se v první části soutěže odehraje čtrnáct zápasů. 24 týmů se totiž rozdělí do tří skupin, kde každý s každým bude bojovat systémem doma - venku o postupující čtyři místa. V nadstavbové části se postupující celky spojí do jedné velké skupiny, která určí pořadí pro vyřazovací boje. V plánu je dalších 22 duelů, přičemž body z úvodu sezóny se do této části nezapočítávají. I v letošní sezóně se odehraje standardní play off - osmifinále na dvě vítězná utkání, čtvrtfinále a semifinále na tři vítězné duely a finále na čtyři vítězné souboje. Nejpozději by měl být mistr znám v polovině dubna. Vzhledem k tomu, že v minulém ročníku si kluby odsouhlasily zrušení minisérie o bronz, nelze předpokládat, že by se tentokrát o třetí místo bojovalo.

Extraliga se letos zeštíhlila hned o šest týmů. Po loňské sezóně nejvyšší dorosteneckou soutěž opustily týmy Kobry Praha, Třemošné, PZ Kladna, Techniky Brno, Havířova a Vsetína. A i letošní ročník bude sestupový. Nejvyšší soutěž opustí další čtyři celky, celkově se tak extraliga zúží z 24 celků na rovných dvacet. Kdo si tedy nezajistí v úvodu soutěže přímý postup do play off, bude bojovat ve skupině se zbylými celky o zbylé vstupenky, ale také o vyhnutí se pádu o patro níže.

Kompletní rozlosování ZDE!

Skupina Západ
HC Škoda Plzeň, HC Sparta Praha, HC Energie Karlovy Vary, Piráti Chomutov, HC Litvínov, HC Slavia Praha, Rytíři Kladno, HC Hvězda Praha.

Skupina Střed
Bílí Tygři Liberec, BK Mladá Boleslav, Mountfield HK, HC Dukla Jihlava, HC Dynamo Pardubice, HC Motor České Budějovice, HC Tábor, BK Havlíčkův Brod.

Skupina Východ
HC Oceláři Třinec, PSG Berani Zlín, HC Kometa Brno, HC Olomouc, HC VÍTKOVICE RIDERA, HC ZUBR Přerov, HK Mladí Draci Šumperk, HC RT TORAX Poruba.