Mezinárodní turnaj dorostenců

Plzeň po roce opět pořádá velký mezinárodní turnaj dorostenců!

Opět po roce se v západočeské metropoli uskuteční velké dorostenecké klání s mezinárodní účastí. Úřadující dorostenčtí mistři z Plzně zároveň obhajují prvenství i na tomto klání. Partnery jsou Sportovní Plzeň a Vodárna Plzeň. Turnaj se zároveň odehraje pod záštitou 1. náměstka primátora města Plzně pana Mgr. Romana Zarzyckého

Šest elitních mužstev si to v tvrdém a nelítostném souboji rozdá systémem každý s každým. Zahajovací souboj obstará v pátek pátého srpna již od 9:00 domácí Škoda proti německému Kolínu. Ještě ten den uvidí fanoušci dalších pět atraktivních soubojů, v sobotu rovněž dohromady šest. Celé klání vyvrcholí v neděli přibližně kolem třetí hodiny odpolední. Vyhlášen bude rovněž nejužitečnější hráč, dále pak nejlepší brankář, útočník a obránce.

Hraje se standardní hokejový čas, tedy na dvacetiminutové třetiny. I vyloučení mají obvyklý dvouminutový čas a za výhru mužstvo obdrží tři body. V případě nerozhodného výsledku se body dělí a následují rovnou samostatné nájezdy o bonusový. O celkovém pořadí rozhoduje postupně počet bodů ze všech utkání; v případě rovnosti vzájemný zápas (body ze vzájemných zápasů, následně rozdíl skóre ze vzájemných zápasů); rozdíl skóre ze všech zápasů; vyšší počet vstřelených branek; los. Turnaj je určen pro hráče ročníku narození 2006 a 2007.

Loňský premiérový ročník ovládla domácí Škoda, která skolila vyhlášenou Akademii Salzburgu 2:1, brněnskou Kometu 5:2, německý Berlín 6:2, Chomutov 5:3 a na závěr, jako již jistý vítěz, padla v nájezdech s Libercem. Cesta za obhajobou začne indiánům proti německému Kolínu, následovat budou duely s Jihlavou, Litvínovem, švédským Lidingem a opět s Tygry.


Podrobnosti o loňském ročníku ZDE!


Záštita turnaje pana Mgr. Romana Zarzyckého - ZDE!


Účastníci turnaje

HC Škoda Plzeň

Bílí Tygři Liberec

HC Verva Litvínov

HC Dukla Jihlava

Kölner Haie

HC Lidingö


Rozpis turnaje